Steeds minder en betere verpakkingen

Dankzij onze eigen R&D-afdeling en onderzoekers wereldwijd, leren we steeds bij over duurzaamheid. Ook op vlak van verpakkingen doen we reeds heel wat, al kan het natuurlijk altijd beter. Daarom stelden we een eigen preventieplan op voor het verminderen van de milieu-impact van onze verpakkingen en de hoeveelheid verpakking per kilogram verpakt product.

Zo zorgde een dunnere plastic folie van de verpakkingen van 25 kg en 20 kg voor een besparing van 14% plastic per zak, zonder in te boeten aan stevigheid of kwaliteit. Ook het inwikkelen van onze pallets met producten gebeurt nu volledig computergestuurd, waardoor we de rekbaarheid van het plastic kunnen maximaliseren en het aantal wikkelingen per pallet optimaliseren. Dankzij het automatisch proces en een dunnere folie, besparen we jaarlijks 40% plastic bij het inwikkelen.

We geloven ook in het herbruiken van verpakkingsmaterialen, en daarom zijn al onze verpakkingen 100% recycleerbaar. Bovendien zijn onze flessen van de vloeibare meststoffen en potgrondzakken uit minstens 80% gerecycleerd materiaal gemaakt.

Nog zo’n toepassing uit het preventieplan verpakkingen is onze strooidoos voor meststoffen en gras- en bloemenzaden. We wonnen er zowel een Belux als een Europese award mee! Waar we vroeger meststoffen en zaden nog in plastic zakjes en een kartonnen doos verpakten, lanceerden we een innovatieve strooidoos. Handiger voor de consument én beter voor het milieu, want:

  • Geen plastic zakjes meer nodig, waardoor je de meststoffen en graszaden rechtstreeks kan uitstrooien.
  • Het gebruikte karton is FSC-gecertificeerd.
  • Dankzij het slimme formaat met Lego-principe zijn ze handig te vervoeren.

Met deze strooidozen besparen we ieder jaar 3,7 ton plastic!

SDG 12.5:
De afvalproductie aanzienlijk beperken via preventie, vermindering, recyclage en hergebruik.

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster