Behandelen

Bescherm je bomen tegen zonnebrand en vraatschade door het aanbrengen van een fysische barrière

Sommige tuinmiddeltjes zijn al zo oud als de straat, maar ze blijven in gebruik, en daar is een goede reden voor: ze werken!

Denk maar aan iets simpels als brandnetelgier, of aan een eenvoudig product als bomenwitsel. Los van het feit dat een fruitboom met een witgekalkte stam er zoveel mooier uitziet dan een ongekalkte, is er ook een nuttige reden waarom er witsel op de schors wordt gesmeerd. Zo’n laag zorgt namelijk voor een fysische barrière tegen parasieten die zich in de schors willen nestelen, het voorkomt ’s winters scheuren door de vorst en beschermt de stam hartje zomer tegen zonnebrand. De zon wordt immers door het witsel weerkaatst, waardoor de schors niet bruusk maar heel geleidelijk opwarmt.

Gebruiksaanwijzing

DCM Tree-Shield® - Bomenwitsel boomwitsel heb je in smeerbare versie, om met een grove verfborstel uit te smeren, of als kant en klare spuitoplossing, voor in het spuittoestel. Voor welke manier je ook kiest, breng DCM Tree-Shield® - Bomenwitsel royaal op de schors van de stammen van je fruitbomen aan en zorg dat je zoveel mogelijk kieren en spleten dicht. De beste periode om het witsel aan te brengen is van oktober tot en met april.

“Smeer ook de binnenzijde van je kippenhok 2 tot 3 keer per jaar in met DCM Tree-Shield® - Bomenwitsel, zo krijgen bloedluizen maar heel weinig kans om er zich te nestelen.”

Vind een verkooppunt bij je in de buurt

boog

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster