Aanleg

De groei van gezonde en stevige wortels verzekeren bij het aanplanten

Gezonde planten wil iedereen wel in zijn tuin. Daarom is het heel belangrijk om uw planten vanaf het prille begin een goede start te geven. Door hun wortelgroei te stimuleren, zullen ze ook boven de grond beter groeien.

Een gezond wortelstelsel is van essentieel belang voor gezonde planten en een sterke grasmat. Het is immers voornamelijk via hun wortels dat planten op zoek gaan naar de nodige voedingselementen en deze ook effectief opnemen. Gezonde en stevige wortels zijn dus belangrijk. Het loont dan ook zeker de moeite om de wortelgroei extra te stimuleren bij het aanplanten. Dit kan perfect met DCM Meststof Viviroot®.

DCM Meststof Viviroot® is een samengestelde organische meststof rijk aan organische fosforbronnen die de vorming van wortels stimuleren en gedurende meerdere maanden beschikbaar blijven. DCM Meststof Viviroot® is onmisbaar bij de aanplanting van sierstruiken, hagen en bloemen in uw siertuin. Ook bij de aanleg van een nieuw gazon of het leggen van graszoden zal DCM Meststof Viviroot® zorgen voor een betere beworteling en bijgevolg een sterkere grasmat.

De organische grondstoffen aanwezig in DCM Meststof Viviroot® worden door het bodemleven omgezet in humus. Humus verbetert de bodemstructuur, maakt een vlotte inworteling mogelijk, stimuleert het bodemleven en verhoogt het vermogen van de bodem om water en voedingselementen vast te houden.

Hoe DCM Meststof Viviroot® gebruiken?

Plantputtoepassing: Graaf een plantgat (of plantsleuf) dat ruim dubbel zo groot is als de wortelkluit. Maak een mengsel van uitgegraven grond met de aangewezen dosis DCM Meststof Viviroot®. Bedek de bodem van het plantgat (of plantsleuf) met een dikke laag van dit mengsel. Zet de plant erop en vul verder aan met dit mengsel. Druk de grond goed aan en geef voldoende water.

  • Diameter 30 cm: 20 - 30 g/plantput
  • Diameter 50 cm: 40 - 60 g/plantput
  • Aanplanting hagen 30 - 40 g/lopende meter

Vind een verkooppunt bij je in de buurt

boog

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster