Aanleg Onderhoud

Dipladenia: de beste verzorging met de juiste potgrond

Wat een prachtige, kleurrijke plant is de dipladenia. Hij fleurt elk terras en balkon meteen op. En het beste nieuws: de dipladenia vergt helemaal niet veel verzorging. Met de juiste potgrond is hij helemaal tevreden en geniet jij van zijn stralende bloemen.

De juiste potgrond voor je dipladenia

DCM Potgrond Terrasplanten & Mediterrane planten is de perfecte potgrond voor de dipladenia. Dit zijn de voordelen op een rijtje:

  • De potgrond bevat is luchtig van structuur met onder meer extra kokosvezel, wat inkrimping voorkomt. Zo geniet je lang van de plant, zonder de pot telkens te moeten aanvullen met nieuwe potgrond.
  • De potgrond bevat het extra klei, wat belangrijk is bij zonnig weer, wanneer de dipladenia elke dag water nodig heeft. De klei houdt het water goed vast.
  • De dipladenia kan enorm groeien, en heeft daardoor ook veel voeding nodig. Die aangepaste voeding is precies verwerkt in deze potgrond met organische meststoffen

Extra voeden

De dipladeniaplant onttrekt veel voeding om te groeien en te bloeien. Die moet aangevuld worden. Geef je plant daarom drie maanden na het oppotten of verpotten een extra voedingsbeurt met DCM Meststof Terrasplanten & Mediterrane Planten.

Geef de voeding ook elk jaar na het verpotten wanneer je de plant naar buiten verplaatst. De zachtwerkende organische meststof geeft de dipladenia voor minimaal 100 dagen continu voeding.

Naar binnen in de winter 

Breng de dipladenia voor de vorst naar binnen. Hij heeft voldoende aan een plek tussen de 10 en 16 graden. Geef de plant in de winter weinig water, maar laat de aarde niet compleet uitdrogen. Dan kan hij in het voorjaar (april/mei) weer naar buiten.  

Wist je dat

De dipladenia van origine uit Midden- en Zuid-Amerika komt. Daar groeit hij op grote hoogtes, waardoor hij gewend is om niet de hele dag zon te hoeven. Een plek in de halfschaduw is dus voldoende.

Voor meer informatie over een mooie, gezonde siertuin, lees ook: Zelf een mooie tuin aanleggen? Zo begin je eraan!

Kort samengevat

DCM Potgrond Terrasplanten & Mediterrane planten is de perfecte potgrond voor de dipladenia, door:

  • de luchtige structuur en extra kokosvezel
  • extra klei
  • aangepaste voeding met organische meststof

De dipladeniaplant onttrekt veel voeding om te groeien en te bloeien. Die moet aangevuld worden. Geef je plant daarom drie maanden na het oppotten of verpotten een extra voedingsbeurt met DCM Meststof Terrasplanten & Mediterrane planten.

Breng de dipladenia voor de vorst naar binnen. Hij heeft voldoende aan een plek tussen de 10 en 16 graden. Geef de plant in de winter weinig water, maar laat de aarde niet compleet uitdrogen. Dan kan hij in het voorjaar (april/mei) weer naar buiten.  

Anderen lazen ook deze tuintips

Vind een verkooppunt bij je in de buurt

boog

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster