Onderhoud Behandelen

Een hommelnest voor een optimale bestuiving in uw tuin - DCM Bumblebee Nest

Slechte oogst, misvormde aardbeien? Hommels zorgen voor een perfecte bestuiving van uw planten en bloemen, groenten en fruit.

Last van misvormde aardbeien, courgettes of van een povere tomatenoogst of slechte oogst in je boomgaard of moestuin? Heel dikwijls is dat het resultaat van een slechte bestuiving.

De oplossing is eigenlijk een simpel verhaal. Het verhaal van de bloemetjes en de bijtjes, of nog beter, van de bloemetjes en de hommels. Hommels voor een optimale vruchtzetting huisvest een kolonie van ongeveer 80 hommels met een bereik van zo'n 500m². Omdat hommels in de buurt blijven van hun kolonie zijn ze de ideale bestuivers van je bloemen en de garantie op een mooie en gezonde oogst.
 

Activeer de doos en zet ze vervolgens onder een beschutting, uit de volle zon en beschermd tegen de regen. Zet de kolonie ook niet in je serre. Dat leidt tot overbevolking of beter overbevlieging. Wat je wel moet doen is je serre openzetten, zodat de hommels gemakkelijk hun weg naar de bloemetjes van bijvoorbeeld je tomaten of aardbeien vinden.

Het enige wat je dus moet doen is het plaatsen van Hommels voor een optimale vruchtzetting, de rest is aan de hommels. Gedurende 3 maanden bezoeken zij al je bloemetjes en zorgen voor gezonde en lekkere groenten en fruit uit eigen tuin.

 

Vind een verkooppunt bij je in de buurt

boog

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster