Behandelen

Mierenplaag in huis of op het terras? Bestrijd ze tijdig!

Van een paar mieren heeft niemand last, maar wanneer ze in huis komen of zich onder je terras nestelen, wordt het wel vervelend. De kolonie wordt alsmaar groter en de vlijtige werkmieren vinden binnen de kortste keren hun weg naar de zoetigheden in huis. Ze wroeten de klinkers en tegels van je terras los, en hun nesten berokkenen schade aan het gazon, in bloembakken en borders. Bestrijd mieren tijdig, voor de plaag zich uitbreidt!

Hoe leven mieren?

De meest voorkomende mier bij ons is de zwarte wegmier (Lasius niger). In de tuin vind je ook de rode steekmier, gekend om haar venijnige steken. In de zomer zie je soms vliegende mieren in huis. Vind je een grote mierenhoop in het bos? Laat hem ongemoeid, bosmieren ruimen het bos op en doen ons geen kwaad.

2 effectieve methodes om mieren te bestrijden

Mieren bestrijden met een lokdoosje

De mierenlokdoosjes van DCM bevatten naast een stof die mieren aantrekt, ook een insecticide van natuurlijke oorsprong, spinosad. Plaats DCM Mirobox op het looppad van de mieren, het ‘geurspoor’, liefst zo dicht mogelijk bij het nest. De mieren nemen het lokaas mee naar hun nest, en verspreiden het daar. Je kunt de lokdoos in huis gebruiken, en op het terras, beschermd voor de regen. Het is niet bedoeld voor de tuin of het gazon.

Diatomeeënaarde: 100% natuurlijk

Een tweede manier om een mierenplaag in te dijken, is om diatomeeënaarde of kiezelwier te strooien. Dat 100% natuurlijk, mineraalrijk poeder heeft een schurend en sterk uitdrogend effect op mieren. Verstuif DCM Diaterrants® - Mieren bij droog weer rond alle nestingangen of op het looppaden van de mieren. De mieren nemen het mee naar hun nest, en verspreiden het daar. Je kunt DCM Diaterrants® - Mieren in of rond het huis gebruiken. Het is niet bedoeld voor het gazon. Herhaal tot de plaag onder controle is.

Tip

Diatomeeënaarde bestrijdt ook andere kruipende plaaginsecten en bloedluizen bij kippen.

Tips om een mierenplaag te voorkomen

Een mierenplaag begint buiten, niet binnen: pak zo snel mogelijk een nest op het terras aan.

  1. Veeg regelmatig etensresten van het terras, en spuit af en toe schoon met water
  2. Vermijd vuilzakken bij het terras
  3. Sluit kieren en spleten in de buitenmuur af; let vooral op voegen en naden tussen het terras en de gevel.

Kokend water op je terras gieten, werkt niet. Een mierennest zit makkelijk 30 cm diep en heeft een uitgebreid gangenstelsel, waar het water nooit bij kan.

Kort samengevat

Mieren nestelen graag op droge, warme plekken; het mulle zand onder je terras vinden ze ideaal. Helaas woelen ze voegen los en veroorzaken ze verzakkingen.

Vanaf de lente gaan mieren op zoek naar zoetigheid om hun larven te voeden. Vanuit hun nest op het terras of in het gazon vinden ze snel een weg naar binnen, waar allerlei lekkers te vinden is.

Plaats een mierenlokdoosje DCM Mirobox of strooi diatomeeënaarde DCM Diaterrants® - Mieren op het looppad van de mieren, dicht bij het nest.

Vind een verkooppunt bij je in de buurt

boog

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster