Onderhoud

Terrasplanten: creëer een mediterrane sfeer op je terras

Een gezellig terras, een fris drankje, warme zonnestralen op je huid en een heerlijk geurend briesje, zo voelt iedereen zich goed in z’n vel. Voor je planten geldt precies hetzelfde. Een goed plaatsje om te groeien, een luchtige bodemstructuur met voldoende plaats voor stevige wortels, voldoende water, de juiste voedingsstoffen en genoeg zonlicht vormen de belangrijkste elementen voor elke terrasplant. 

Terrasplanten in potten verzorgen 

1. De juiste potgrond voor mediterrane- en terrasplanten 

Wie kiest voor kwaliteit bij het planten van terrasplanten, heeft DCM Potgrond Terrasplanten & Mediterrane planten in huis. De kwaliteitsgrondstoffen van deze potgrond zorgen voor een blijvend luchtige structuur en een uitstekende waterverdeling in de pot. Het witveen en de toegevoegde kokosvezels verspreiden het water en bieden je terrasplanten een ideaal substraat om ongehinderd de aanwezige voedingsstoffen op te nemen.  

2. Bijmesten met vloeibare meststof, na 150 dagen 

De potgrond is organisch bemest voor ongeveer 150 dagen (ongeveer 5 maanden) voor een goede startgroei en een prachtige bloei van je terrasplanten. Op het einde van deze periode is het nodig om wekelijks een extra bemesting van 5 ml  per liter gietwater toe te passen. Deze unieke vloeibare meststof met organische voedingselementen van natuurlijke oorsprong garandeert een hele zomer lang een uitbundige bloei. 

Door regelmatig DCM Vloeibare Meststof Terrasplanten & Mediterrane Planten mee te geven aan het gietwater hou je alle terrasplanten in topvorm. Deze vloeibare meststof is uniek omdat ze organisch gebonden, langwerkende voedingselementen bevat en toelaat je planten op natuurlijke wijze van de nodige voedingsstoffen te voorzien. Extra sporenelementen zoals koper, ijzer, mangaan, zink, molybdeen, boor, …  zijn een bron van extra vitaminen voor de plant.. 

Olijven, vijgen en citrusbomen op je terras 

Olijven, vijgen en citrusbomen doen ons wegdromen naar een zuiderse vakantie. Ze zijn dus ideaal om in potten op je terras te zetten voor een mediterrane touch bij je thuis. Met DCM Potgrond Olijven, Vijgen & Citrus geef je ze de beste basis voor een gezond en lang leven.  

Als je een olijf- of vijgenboom in pot op het terras wilt houden, plaats je die tijdens de winter best op een vorstvrije en lichte plaats. Je kan olijf- en vijgenbomen die te groot geworden zijn ook op een beschutte plaats in volle grond planten.

Lees ook: Hoe verzorg je olijven, vijgen en citrusbomen op je terras?

Wist je dat?

Leg een laagje DCM Hydrokorrels op de bodem van elke pot voor een perfecte water/lucht-verdeling in de potgrond. Overtollig water zal in de poriën van de DCM Hydrokorrels dringen en zal pas vrijgegeven worden wanneer de potgrond en de plant het weer nodig hebben. Een ideale drainage voor je potten zal ervoor zorgen dat je planten gezonde en sterke wortels kunnen vormen. Ook een laagje DCM Hydrokorrels bovenop de potgrond heeft zijn nut. De potgrond droogt minder snel uit en het opspatten bij het gieten wordt eveneens vermeden.

De meeste potgronden uit het DCM-assortiment zijn biologisch. Waarom dat belangrijk is, lees je in dit artikel.

Vind een verkooppunt bij je in de buurt

boog

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster