Onderhoud

Terrasplanten: creëer een mediterrane sfeer op je terras

Een gezellig terras, een fris drankje, warme zonnestralen op je huid en een heerlijk geurend briesje, zo voelt iedereen zich goed in z’n vel. Voor je planten geldt precies hetzelfde.

Een goed plaatsje om te groeien, een luchtige bodemstructuur met voldoende plaats voor stevige wortels, voldoende water, de juiste voedingsstoffen en genoeg zonlicht vormen de belangrijkste elementen voor elke terrasplant.

Terrasplanten in potten verzorgen

1. De juiste potgrond 

Wie kiest voor kwaliteit bij het planten van terrasplanten, heeft DCM Potgrond Terrasplanten & Mediterrane planten in huis. Het extra toegevoegde fosfor zorgt voor een rijke en mooie bloemenpracht. De toegevoegde klei houdt water en voedingsstoffen vast en geeft deze geleidelijk aan vrij, zo wordt een optimale groei en bloei verzekerd. De toegevoegde kokosvezel en houtvezel zorgen voor een luchtige en langdurige vezelstructuur. Hierdoor wordt water gelijkmatig verdeeld.

2. Extra bemesten met vloeibare meststof, na 150 dagen

De potgrond is organisch bemest voor ongeveer 150 dagen (ongeveer 5 maanden) voor een goede startgroei en een prachtige bloei van je terrasplanten. Op het einde van deze periode is het nodig om wekelijks een extra bemesting van 5 ml DCM Vloeibare Meststof Terrasplanten & Mediterrane Planten per liter gietwater toe te passen. Deze unieke vloeibare meststof met organische voedingselementen van natuurlijke oorsprong garandeert een hele zomer lang een uitbundige bloei.

Door regelmatig DCM Vloeibare Meststof Terrasplanten & Mediterrane Planten mee te geven aan het gietwater hou je alle terrasplanten in topvorm. Deze vloeibare meststof is uniek omdat ze organisch gebonden, langwerkende voedingselementen bevat en toelaat je planten op natuurlijke wijze van de nodige voedingsstoffen te voorzien.

Olijven, vijgen en citrusbomen op je terras

Olijven, vijgen en citrusbomen doen ons wegdromen naar een zuiderse vakantie. Ze zijn dus ideaal om in potten op je terras te zetten voor een mediterrane touch bij je thuis. Met DCM Potgrond Olijven, Vijgen & Citrus geef je ze de beste basis voor een gezond en lang leven.

Verse kruiden en groenten kweken op je terras

Je terras is niet alleen een ideale plaats voor sierplanten. Je kan er ook de lekkerste groenten en kruiden kweken. en Dat zelfs 100% biologisch. De ideale potgrond voor groenten en kruiden op het terras is DCM Potgrond Groenten & Kruiden.    

Wist je dat?

Leg een laagje DCM Hydrokorrels op de bodem van elke pot voor een perfecte water/lucht-verdeling in de potgrond. Overtollig water zal in de poriën van de DCM Hydrokorrels dringen en zal pas vrijgegeven worden wanneer de potgrond en de plant het weer nodig hebben. Een ideale drainage voor je potten zal ervoor zorgen dat je planten gezonde en sterke wortels kunnen vormen. Ook een laagje DCM Hydrokorrels bovenop de potgrond heeft zijn nut. De potgrond droogt minder snel uit en het opspatten bij het gieten wordt eveneens vermeden.

Vind een verkooppunt bij u in de buurt

DCM Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!