Aanleg

Trek nuttige insecten aan voor meer biodiversiteit

Een mooiere planeet begint in je eigen tuin. Wist je dat je zelf je steentje kan bijdragen aan meer biodiversiteit, door nuttige insecten te voeden? 
Ontdek hier alles over biodiversiteit en de bloemenmengsels die nuttige insecten aantrekken. 

Wat is biodiversiteit?

Biodiversiteit betekent de variatie aan leven. In de natuur heeft elke vorm van leven een bepaalde functie. Door deze variatie aan leven te verhogen, worden heel wat functies in de natuur opnieuw gestimuleerd, waardoor de natuur weer in evenwicht komt. Soms volstaat een klein gebaar om de biodiversiteit een handje toe te steken.

Door in of rond de moestuin bepaalde bloemen te zaaien kunnen nuttige insecten aangetrokken worden die de schadelijke insecten opeten die het op onze groenten gemunt hebben. DCM ontwikkelde 4 decoratieve Bloemenmengsels die elk een specifieke doelgroep van insecten aantrekken. Een zee van bloemen in harmonieuze kleuren, waardoor de variatie aan insecten in de tuin verhoogt en jouw planten op een natuurlijke manier beschermd worden.

De zaden voor de 4 decoratieve bloemenmengsels zijn gemengd met een organisch bodemverbeterend middel van DCM dat het bodemleven in de grond stimuleert. Een actiever bodemleven voorkomt bodemmoeheid en zorgt voor gezonde wortels en gezonde planten. Met de bloemenmengsels van DCM stimuleer je dus de biodiversiteit zowel boven als onder de grond en kan je tot laat in het najaar genieten van prachtige bloemen!

De 4 Bloemenmengsels van DCM zijn beschikbaar in een handige strooidoos!

Bijen

Waarom?
Om bijen en hommels aan te trekken. DCM Bloemenmengsel Bijen bevat zaden van bloemen met veel nectar en stuifmeel. Hoe meer bijen en hommels, hoe groter de oogst van je fruit en groenten.

Vlinders

Waarom?
Om vlinders aan te trekken. DCM Bloemenmengsel Vlinders bevat zaden van bloemen met intense kleuren en veel nectar. Hierdoor verhogen ook de overlevingskansen van (zeldzame) vlinders.

Tuinvogels

Waarom?
Trekt tuinvogels aan en voorzien ze van voedsel.

Lieveheersbeestjes

Waarom?
Om lieveheersbeestjes aan te trekken. De larven van lieveheersbeestjes voeden  zich met bladluizen waardoor deze je planten niet meer gaan lastig vallen.

Hoe biodiversiteit zelf zaaien?

Voorbereiding

  • Verwijder onkruiden, afgestorven plantenresten, stenen, …
  • Spit de bodem één spade diep om en laat de grond rusten, zodat hij kan zakken
  • Werk oneffenheden weg en egaliseer de bodem met een hark

Zaaien

  • Meng de verschillende bloemenzaden en de bodemverbeteraar goed
  • Strooi de helft van de dosis uit in de lengterichting en de andere helft in de breedterichting voor een optimale verdeling
  • Hark het zaad ondiep in en rol of druk aan voor een goed contact tussen de zaden en de grond

Nabehandeling

  • Begiet na het zaaien en op regelmatige basis tijdens droge periodes
  • Verwijder na de winter de afgestorven plantenresten, zodat de meerjarige bloemen zich verder kunnen ontwikkelen

Voor meer informatie over een mooie, gezonde siertuin, lees ook: Zelf een mooie tuin aanleggen? Zo begin je eraan!

Kort samengevat

Biodiversiteit betekent de variatie aan leven. In de natuur heeft elke vorm van leven een bepaalde functie. Door deze variatie aan leven te verhogen, worden heel wat functies opnieuw gestimuleerd, waardoor de natuur terug in evenwicht komt.

 

DCM ontwikkelde 4 decoratieve bloemenmengsels die elk een specifieke doelgroep van insecten aantrekken. Daarmee zaai je een zee van bloemen in harmonieuze kleuren, die de variatie aan insecten in de tuin verhogen. Zo worden je planten op een natuurlijke manier beschermd.

 

DCM Bloemenmengsel Bestuivers bevat zaden van bloemen met veel nectar en stuifmeel. Hoe meer bijen en hommels, hoe groter de oogst van je fruit en groenten. 

De larven van lieveheersbeestjes voeden  zich met bladluizen waardoor deze je planten niet meer gaan lastig vallen.

Vind een verkooppunt bij je in de buurt

boog

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster