Behandelen

Vang de fruitmot met feromonen en een val

Feromoon fruitmot (wormstekigheid bij appelen en peren)

Feromoon fruitmot (wormstekigheid bij appelen en peren) bevat het specifieke vrouwelijke seksferomoon van de Cydia pomonella. De mannetjes komen erop af en worden in de val gelokt. Combineer het feromoon met de DCM Delta-Trap. Met de prepaid box Feromoon fruitmot (wormstekigheid bij appelen en peren) bestel je 2 feromooncapsules, goed voor 5 fruitbomen.

DCM Delta-Trap

Feromonen combineer je met een lijmval. DCM Delta-Trap bevat 4 platen met een laag niet drogende lijm waartegen schadelijke motten blijven kleven. Op deze manier worden ze zichtbaar, en krijg je een idee van de omvang van de plaag.

Hoe gebruik je de fruitmotval?

Hang op het juiste tijdstip (dat is voor elke mot anders) een DCM Delta-Trap in de belaagde boom of struik, of in de haag, op een plek waar je er makkelijk bij kunt. Open de lijmplaat en leg ze op de bodem van de val. Plaats daarop een van de hierboven vermelde feromooncapsules, afhankelijk van welke mot je wilt bestrijden. Schud de capsule direct uit het zakje en kom er niet met je handen aan, anders verspreid je de geurstof. Controleer de lijmplaten elke 2 dagen en vervang waar nodig. Het feromoon blijft 4 tot 6 of 8 weken actief, naargelang de soort, genoeg om één paringsperiode te overbruggen. Met een prepaid box bestel je 2 capsules feromonen; sluit het zakje zorgvuldig en bewaar de tweede in de koelkast voor de volgende behandeling (paringsperiode).

Wanneer de fruitmotval toepassen?*

J F M A M J J A S O N D
                             

toepassingsperiode ideale toepassingsperiode

*De toepassingsperiode en levenscycli zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. Jaarlijkse variaties zijn niet uit te sluiten.

Voor meer informatie over insecten in je tuin, lees ook: Herken de insecten in je tuin en bescherm je planten

Kort samengevat

Het rupsje van de mot baant zich een weg naar het klokhuis waar het zich een paar weken voedt met de vrucht en de pitten. Daarna kruipt het er weer uit, om zich verder in de grond tot pop te ontwikkelen.

Vang de fruitmot met feromonen en een val. Het Feromoon fruitmot (wormstekigheid bij appelen en peren) bevat het specifieke vrouwelijke seksferomoon van de Cydia pomonella. De mannetjes komen erop af en worden in de val gelokt. Combineer het feromoon met de DCM Delta-Trap.

Het Feromoon fruitmot kan ingezet worden vanaf mei tot eind augustus; de ideale periodes zijn begin mei en begin juli.

Vind een verkooppunt bij je in de buurt

boog

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster