Onderhoud

VEGAN: 100% plantaardige en natuurlijke verzorging voor jouw planten

Wat is er logischer dan plantaardige producten voor je planten? Van meststof tot potgrond: de DCM VEGAN-lijn heeft alles om je binnen- en buitenplanten natuurlijk te verzorgen.

Je eet en leeft veganistisch? Dan is het maar meer dan logisch dat je ook vegan kunt tuinieren. En dat kan vanaf nu. De DCM VEGAN-lijn werd speciaal ontwikkeld voor vegan tuiniers, en voor al wie begaan is met het welzijn van onze aarde.

100% plantaardig en natuurlijk

Wat precies het verschil is met reguliere potgronden en meststoffen? De VEGAN lijn bevat enkel plantaardige en natuurlijke ingrediënten, en geen dierlijke grondstoffen of toevoegingen. Je herkent de vegan producten aan het ‘100% vegan' logo op de verpakking. Maar verder verandert er voor jou als tuinier niets. Je gebruikt de vegan producten op precies dezelfde manier en met even groot gemak als je al gewend was. Alleen verzorg je je planten nu nog een stukje milieubewuster. En dat past precies bij jouw vegan levensstijl.

Duurzame én lokale ingrediënten

De vegan meststoffen zijn opgebouwd uit duurzame, lokale ingrediënten van natuurlijke oorsprong zoals cacaodoppen, meel van oliekoeken (soja), vinasse-extracten, tarweglutenmeel, maisglutenmeel, meel van oliekoeken (druivenpitten), natuurfosfaat… Stuk voor stuk plantaardige ingrediënten, grotendeels afkomstig uit resten van de (plantaardige) voedingsindustrie. Die krijgen op die manier een tweede leven, en keren zo terug naar waar ze vandaan komen: de natuur. Een prachtige vorm van recyclage, en goed voor de aarde. Als wij goed voor haar zorgen, is zij goed voor ons, en voor de generaties van morgen.

Grondstoffen

Vegan verzorging voor al je planten

De DCM VEGAN-lijn telt maar liefst drie soorten voeding én een universele vegan potgrond. Je vindt ze, heel bewust, in kleine verpakkingen, op maat van kleine (stads) tuintjes, binnentuiniers en balkons. Zo koop je als bewuste tuinier ook nooit te veel.

DCM Vegan Plantenvoeding Groene & Bloeiende planten

Een zachte, milde voeding voor al je binnen- en buitenplanten. Met voldoende kalium en fosfor voor een uitbundige bloei en intense bloemkleuren. De stikstof en magnesium zorgen voor frisgroen blad. DCM Vegan Plantenvoeding Groene & Bloeiende planten is lief voor je planten én voor de natuur.

Bekijk product

DCM Vegan Plantenvoeding Groenten & Fruit

Wil je veel en lekkere groenten en fruit oogsten, dan kun je niet zonder meststoffen. DCM Vegan Plantenvoeding Groenten & Fruit bevat precies voldoende kalium (potas) voor stevige en smaakvolle groenten en fruit. Geef in de lente én de zomer, dan valt de oogst nooit stil.

Bekijk product

DCM Vegan Vloeibare Plantenvoeding Universeel

Niets zo gemakkelijk als vloeibare plantenvoeding. Een dopje in het gietwater, en je maakt je kamerplanten en terrasplanten instant blij. En al helemaal met een 100% plantaardige voeding. Geef je planten in pot wekelijks DCM Vegan Vloeibare Plantenvoeding Universeel, voor sterke planten, gezonde wortels, stevige en glanzende bladeren en een rijke bloei. Zo komen je planten niets tekort.

Bekijk product

DCM Vegan Potgrond Universeel

Een potgrond zonder turf en met 100% plantaardige en natuurlijke grondstoffen, daar maak je de natuur blij mee. En natuurlijk ook je planten! In de plaats van turf bevat de DCM Vegan Potgrond Universeel kokos, houtvezel, groencompost en schorscompost. Goed voor een luchtige potgrond die voeding en water op een evenwichtige manier vasthoudt voor je planten. Zo krijgen zij geen last van te weinig of teveel water. Het extra zeewiermeel vult hun dagelijkse voedingsbehoeften aan - precies wat je planten nodig hebben.

Bekijk product

Lees meer over de verzorging van planten in onze blogartikels

Anderen lazen ook deze tuintips

Vind een verkooppunt bij je in de buurt

boog

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster