Unieke MINIGRAN® Technology voor organisch-minerale meststoffen

DCM meststoffen met MINIGRAN® Technology bevatten hoogwaardige grondstoffen van dierlijke, plantaardige en minerale oorsprong. DCM biedt een uitgebreid assortiment producten aan afgestemd op de behoefte van de professionele gebruiker. Door het unieke productieproces van de MINIGRAN® Technology bevat elk mestkorreltje dezelfde hoeveelheid voeding en kunnen ze homogeen verdeeld worden. Het resultaat? Hoge opbrengst en kwaliteit.

MINIGRAN® technology

De vijf voordelen van DCM meststoffen met MINIGRAN® Technology

1. Grondstoffen uit de natuur

Voor de productie van de organische meststoffen baseert DCM zich op meer dan 30 grondstoffen van dierlijke en plantaardige oorsprong. DCM gebruikt nevenstromen uit de voedingsindustrie en geeft ze op die manier een tweede leven. Elke grondstof heeft een specifieke voedingswaarde en een eigen vrijstellingspatroon van voedingselementen (N-P-K). Voor een optimale start of voor het toevoegen van specifieke voedingselementen (Mg, Fe...) kunnen aan de organische grondstoffen minerale voedingselementen toegevoegd worden. Dat stelt DCM in staat om voor iedere teelt een passende meststof samen te stellen.

Grondstoffen uit de natuur

2. Continue en gecontroleerde werkingsduur

Door een brede waaier aan verschillende organische grondstoffen te combineren in één formule, wordt een continue en gecontroleerde werkingsduur voor een aantal maanden verkregen. Daaruit blijkt dat de planten en gewassen, na bemesting met DCM meststoffen met MINIGRAN® Technology, dagelijks gevoed worden. DCM meststoffen spoelen tot 4 keer minder uit dan puur chemische meststoffen! Op die manier worden geen nutriënten verspild en wordt het grond- en oppervlaktewater niet vervuild door uitspoeling van voedingselementen (zoals stikstof, fosfaat of kalium).

minigran strooien

3. Gelijkmatige verdeling

De grootte van de meststofkorrel is van groot belang voor een efficiënte bemesting. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat meststoffen met MINIGRAN® Technology tot 60% efficiënter worden verdeeld, in vergelijking met een reguliere korrel of kruimel. Door de kleine afmetingen kan het MINIGRAN® korreltje zeer nauwkeurig en exact gedoseerd worden. Deze precisiebemesting geeft voeding daar waar de planten het nodig hebben. Dankzij die fijne korrel kan iedere wortel in contact komen met de voeding. Het resultaat? Een beter vertakt wortelgestel, een efficiënt gebruik van de voedingsstoffen en een gelijkmatige groei en kleur.

korrel

korrel

kruimel

kruimel

minigran

Minigran®

4. Betere wortelontwikkeling

Gezonde, actieve wortels vormen de basis voor gezonde en stressbestendige planten en voor een hoge opbrengst. Daarbij spelen de bodemstructuur en de bodemvruchtbaarheid een belangrijke rol. De inbreng van organisch materiaal is noodzakelijk voor een goede bodemstructuur, gedurende de volledige teelt of het groeiseizoen. 

Alle organisch-minerale meststoffen bevatten organische stof en brengen humus aan. Daarnaast biedt DCM specifieke organische bodemverbeteraars aan voor de beste wortelgroei, met een duurzaam effect. 

5. Actief bodemleven

Bij een intensieve teelt van gewassen spelen bodemstructuur en bodemvruchtbaarheid een cruciale rol. Een gezond en actief bodemleven is de garantie voor een bodem in balans en voor gezonde planten die tegen een stootje kunnen. Onder deze omstandigheden kunnen plantenwortels beter groeien en planten zich beter ontwikkelen. De natuurlijke omzetting van DCM meststoffen in de bodem tot opneembare plantenvoeding, activeert de ontwikkeling van een rijk, gevarieerd bodemleven. DCM voedt niet alleen dit microbieel leven, het biedt ook producten aan om het bodemleven op peil te houden.

bodem

Benieuwd naar onze unieke meststoffen met MINIGRAN® Technology?

Bekijk hier ons productgamma van organisch-minerale meststoffen.

100% organisch bemesten?

Bekijk hier DCM ECOR® onze 100% organische meststoffen voor de biologische land- en tuinbouw.

boog

Nieuwsbrief voor de professional

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol nieuwigheden en branchegerichte informatie?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster