Begraafplaatsen winterklaar

In elke gemeente of stad krijgen alle begraafplaatsen met het oog op 1 en 11 november een extra opfrisbeurt. Niet alleen de graven moeten er extra netjes bij liggen, maar het hele terrein wordt onderhanden genomen: onkruiden verwijderen, bomen snoeien, herfstbladeren verzamelen, gazons maaien…

Productfolder DCM TURF-MIX

Speciaal voor grasvelden heeft DCM de meststof DCM TURF-MIX ontwikkeld. 

Downloaden

Informatiebrochure voor openbaar groen

Openbaar groen is bijzonder waardevol en het belang van groen in de stad neemt elk jaar toe. Dit groen wordt niet enkel gebruikt voor recreatie, sport en spel, maar is ook een ontmoetingsplaats voor mensen van alle leeftijden. Meer groen betekent ook minder geluidshinder en luchtvervuiling.

Downloaden

DCM behaalt het MVO milieucharter!

DCM behaalde het MVO milieucharter van de Provincie Antwerpen. Dit certificaat heeft als doel bedrijven te stimuleren om projecten inzake milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) uit te werken die verder gaan dan de wetgeving.

Voordelen van DCM Organische Meststoffen

Chemische meststoffen zijn snel oplosbare zouten, die in één keer ter beschikking komen van de plantenwortels. Door een overmaat aan voedingsstoffen bestaat de kans op wortelbeschadiging bij een chemische bemesting. De plant kan de grote hoeveelheid beschikbare voedingsstoffen niet direct opnemen en een groot deel van de voedingselementen gaat verloren door uitspoeling.

Wanneer welke bodemverbeteraar gebruiken?

Vele problemen die in tuinen optreden zijn terug te brengen naar een slechte bodemstructuur (slechte opname voedingselementen, afsterven van planten, overmaat aan vocht in de toplaag, niet dichtgroeien van de grasmat…). Echter na de aanleg is het niet meer eenvoudig en soms zelfs onmogelijk om onder de grasmat of tussen de sierplanten de bodemstructuur te verbeteren.

DCM ALUIN - Voor diepblauwe hortensias

De kleur van hortensia’s is afhankelijk van de zuurtegraad van de bodem en de hoeveelheid vrij aluminium en ijzer. Voor een diepblauwe kleur zijn naast een zure bodem ook voldoende ijzer- en aluminiumionen nodig. Daarom is het aangewezen om extra DCM ALUIN toe te passen.

DCM Wilde Bloemen Mix - Aanleg van een bloemenweide

Een nieuwe trend is de aanleg van een kleurrijke bloemenweide of wilde bloemenberm. Dit gebeurt bij voorkeur op een arme, schrale grond en hiervoor zijn er 2 mogelijkheden.

DCM MIX 2 - Voorjaarsbemesting bloemperken

De lente is het ideale moment voor het heraanplanten of verzorgen van groene en bloeiende plantenvakken: verwijder dorre gewasresten, uitgebloeide bloemen en onkruiden, scheur of bind aan indien nodig. Ook een aangepaste bemesting is van groot belang voor een mooi en langdurig effect.

DCM Straatbomenzand® - Bomen worden geplant voor jaren

Bij aanplantingen van bomen, hagen en sierstruiken op parkings en pleinen, tussen verhardingen en langs opritten is er vaak onvoldoende bewortelbare ruimte en grond ter beschikking om tot een normale en gezonde plantengroei te komen. Deze beplantingen groeien dan vaak in suboptimale omstandigheden.

DCM INTRO - Problemen met uitgedroogde, moeilijk te herbevochtigen (pot)grond?

Heeft u het gevoel dat bij het begieten van uw bloembakken of -piramides het grootste deel van het water verloren gaat door verdamping of quasi onmiddellijke wegvloeiing? Zijn uw potgronden uitgedroogd en hoeveel of hoe frequent u water geeft, niet te herbevochtigen? De oplossing is een toepassing met de unieke wetting agent DCM INTRO®.

DCM AQUAPERLA® - Oplossing voor te frequent gieten of een te groot verlies aan gietwater?

Wil u de droogteproblemen voor zijn en voorkomen dat uw bloembakken en hanging baskets aan een te grote frequentie begoten moeten worden? Wenst u de beschikbaarheid van water voor de wortels te verhogen en te voorkomen dat een groot deel verloren gaat via drainage? Meng dan alvorens in te potten DCM AQUAPERLA® - WATERKRISTALLEN onder in de potgrond of het substraat.

DCM ProLico® Flower - Vloeibare meststof voor stadsbebloeming

De meeste hanging baskets en bloemenpiramides zijn opgevuld met eenjarigen en hebben hun plaatsje in uw gemeente of stad gekregen. Om de bloei en groei van de planten te verzekeren gedurende de hele zomer is regelmatig vloeibaar bijbemesten aangewezen.