We hebben hieronder een oplijsting gemaakt van vragen die klanten ons geregeld stellen, en het bijhorende antwoord daarop. We hopen op deze manier ook jouw vraag snel te kunnen beantwoorden.
Het antwoord niet gevonden? Contacteer ons dan via het contactformulier. We beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.
Strooi de kalk bij voorkeur in de natste en koudste periode van het jaar. Het is aangeraden om na de bekalking 2 weken te wachten alvorens te bemesten.
Vanaf de vroege lente (maart) ontwaakt het gras en kan je al een eerste keer te bemesten. Bemest een 2e keer vlak voor de zomer (juni) om het gras voor te bereiden op een lange hete en droge periode. Bemest een laatste keer in september om het gras aan te sterken voordat het de winter in gaat. Gebruik voor elke bemesting een aangepaste meststof om aan de seizoensgebonden noden van het gras te voldoen. meer info
Strooi de meststof gelijkmatig uit in 2 richtingen loodrecht op elkaar, bij voorkeur met een meststofstrooier of een DCM strooidoos. Beregen bij droog weer na het bemesten om de werking te versnellen.
NPK staat voor de drie belangrijktste voedingststoffen die planten nodig hebben. N = stikstof en stimuleert de groei. P = fosfor en stimuleert de beworteling en bloeivorming. K = kalium en zorgt voor stevigere planten, mooiere bloemen en een betere bescherming tegen ongunstige omstandigheden (betreding, droogte, vorst, ziekten en plagen ...).
Elke meststof heeft een kenmerkende NPK-formule die aangeeft in welke verhoudingen de verschillende voedingsstoffen aanwezig zijn. Gelijke NPK-waardes wil echter niet zeggen dat de werking identiek is. De keuze van de grondstoffen bepaalt namelijk ook het vrijstellingspatroon en werkingsduur.
DCM is specialist in het ontwikkelen en produceren van organische meststoffen. Daarvoor worden meer dan 30 verschillende gedroogde, stabiele organische grondstoffen van hoge kwaliteit geselecteerd. Deze zijn zowel van plantaardige als dierlijke origine. Zoals elke industrie brengt ook de voedingsindustrie nevenstromen met zich mee. Producten die eerder als ‘afval’ bestempeld worden, maar die via De Ceuster Meststoffen een tweede leven krijgen. meer info
Onze meststoffen zijn onbeperkt houdbaar zolang ze op een droge plaats gestockeerd worden. Van zodra de meststof vochtig wordt, kunnen micro-organismen de organische grondstoffen omzetten en gaan de voedingsstoffen verloren.
DCM gazonmeststoffen met MINIGRAN® TECHNOLOGY hebben een werking van ongeveer 100 dagen. Een eerste keer bemesten doe je in de lente (maart). 100 dagen later (juni) volgt de volgende bemesting en nog eens 100 dagen later (september) de laatste beurt. Drie keer bemesten volstaat om het gazon het hele groeiseizoen van de juiste voedingsstoffen te voorzien. Gebruik voor elke bemesting een aangepaste meststof om aan de seizoensgebonden noden van het gras te voldoen. meer info
Er zijn geen selectieve onkruidmiddelen voor particulieren in handel om onkruiden in gazons te bestrijden. Om onkruid in het gazon te bestrijden zijn er 3 alternatieven:
Zaai kale plekken daarna zo snel als mogelijk in om inwaai van onkruid te beperken. Bemest het gazon 3 keer per jaar met een aangepaste meststof om het gazon dicht en in topconditie houden. Een dicht gazon laat minder mos- en onkruidgroei toe.
Onze tip: de complete en stikstofrijke gazonmeststof DCM Gazon All-in-One. Deze meststof zorgt onmiddellijk voor een continue grasgroei. Het resultaat is een mooi, dicht gazon dat minder onkruidgroei toelaat.
Droogte doet een gazon helaas geen goed. Breekt je hart een beetje bij het zien van je grasmat? De juiste bemesting kan wonderen doen. Kies tijdens de zomer voor een gazonmeststof die rijk is aan kalium, zoals DCM Meststof Gazon Pur®. Deze stof maakt je gras beter bestand tegen droogte en betreden. Zo krijg je een sterk en dicht gazon, ook na een droogteperiode.
Nee, gelukkig niet! De ervaring leert ons namelijk dat de inname van een beperkt aantal korreltjes niet schadelijk is voor je geliefde viervoeters. Alle DCM-meststoffen zijn dan ook toegestaan volgens de Belgische wetgeving én zijn volgens alle geldende reglementeringen milieu-hygiënisch veilig.
Natuurlijk is het doel van onze meststoffen om je planten te beschermen, en zijn deze absoluut niet geschikt als diervoeder. Merk je dat er zich door een grotere inname toch problemen voordoen? Contacteer dan onmiddellijk een dierenarts.
Daarnaast hebben we nog enkele tips:
Er zijn 2 perioden waarin geverticuteerd kan worden, het voorjaar of het najaar. 1 keer verticuteren per jaar volstaat.
Ook bij robot- of mulchmaaien is het nodig om je gazon te bemesten. De voeding die vrijkomt uit het versnipperde gras is volgens verschillende proeven onvoldoende om je gazon in uitstekende conditie te houden. Wanneer je een robotmaaier hebt, kies je daarom best voor de gazonmeststof DCM Microgazon Plus. Deze meststof met kalk en bacteriën gaat verzuring van de bodem tegen en zorgt voor een versnelde compostering van de maairesten van je robotmaaier.
Meststof DCM Anti-Mos is een gazonmeststof met 2-in1 werking tegen mos. Mosgroei kan namelijk een hardnekkig probleem zijn, zeker wanneer het slechts tijdelijk wordt aangepakt. De belangrijkste oorzaak van mosgroei is zonder twijfel een slechte groei van je gras, bijvoorbeeld door te kort te maaien. Het mos krijgt dan steeds meer ruimte en grijpt zijn kans om te woekeren. Een aangepaste bemesting tegen mos, zoals Meststof DCM Anti-Mos, een regelmatige bekalking en verticuteren zijn noodzakelijk als je je mosproblemen voorgoed uit de wereld wil helpen.
Jazeker, gazonmeststof DCM Microgazon Plus is een gazonmeststof die naast bacteriën en organische voeding ook kalk bevat. Hebben de seizoenen hun sporen achtergelaten op je gazon? Of ligt je grasmat er dor bij? Dan is een gazonmeststof met kalk de ideale manier om je geliefde grassprieten te laten heropleven. De kalk ontzuurt licht de bodem, waardoor de nuttige bacteriën optimaal blijven werken. Bovendien worden de voedingselementen dankzij de kalk beter door het gras opgenomen. Perfect om bijvoorbeeld de vorming van mos te verhinderen.
Na een verticuteerbeurt ligt je gazon er vaak pover bij. Maar geen nood: met de juiste verzorging herpakt het zich snel weer! DCM Gazonstart is ideaal om een gazon te herstellen na het verticuteren in het voorjaar. De meststof is bovendien verrijkt met magnesium en zorgt zo voor een mooie, diepgroene graskleur. Je gazon ziet er weer net zo levendig uit als tevoren.
Bij het zaaien van je gazon kies je best voor een meststof die de bodem verwent, zoals DCM Meststof Aanleg Gazon. Deze meststof met bodemverbeteraar zorgt voor een mooie bodemstructuur en versnelt de inworteling van de grassprieten. De meststof even in de bodem laten inwerken vlak voor het zaaien, en jij geniet nadien van een sterke en dichte grasmat!
Op onze website vind je tips terug over hoe je de orchidee het best kan verzorgen. meer info
Gebruik vanaf de lente tot in de late zomer wekelijks DCM Vloeibare meststof. Gebruik 3-5 ml product per lieter gietwater.
Wanneer je kamerplanten moet verpotten, hangt af van de potgrond, het type plant en de grootte van de pot. Jonge planten en snelle groeiers zullen sneller een nieuwe pot nodig hebben dan oudere planten. Oudere planten kunnen gerust 2 of 3 jaar in dezelfde pot staan, terwijl jonge planten sneller moeten verpot worden.
Om onkruid te bestrijden tussen je planten, kan je DCM Anti-Onkruid & Anti-Mos - Sier- en moestuin gebruiken. Dit product, op basis van een werkzame stof die voorkomt in de natuur, heeft een snelle werking. Zaaien en planten is mogelijk na 3 dagen. Let op dat je alleen de planten raakt die je wil bestrijden.
Om vocht in de bodem vast te houden, kan je ervoor kiezen om de bodem te bedekken. Je kan dit doen met bodembedekkende planten, of je kiest ervoor om decoratieve afdekmaterialen te gebruiken zoals DCM Mulch of DCM Sierschors 20-40 mm. Je vindt alle afdekmaterialen op deze website.
Composteren is de natuurlijke vertering van organisch afval door insecten, wormen, schimmels en bacteriën. U kan bladeren gebruiken, maar ook assen, keukenafval, haagafval, kleine takjes, etc. Om afval goed om te zetten, hebben de organismen een bijkomende, aangepaste voeding nodig. Gebruik DCM Compostmaker om het composteringsproces te versnellen. Gebruik op je composthoop eerst grover afval, dan fijner afval en vervolgens 200 g DCM Compostmaker per m².
DCM Meststof Groenten & Fruit is een universele organische meststof die kan gebruikt worden voor de bemesting van al het groenten en fruit in je tuin.
Door de combinatie van vocht en organische stof in de meststoffen, kan het zijn dat er na bepaalde tijd schimmelpluis zichtbaar wordt. Dit is een natuurlijk proces en is niet schadelijk voor je planten.
De vaste meststoffen van DCM hebben een werking van 100 dagen, dus tweemaal per jaar bemesten is voldoende. Kies je liever voor een vloeibare meststof? Dan raden we aan om wekelijks te bemesten.
Van zodra je jouw bestelling geplaatst hebt, zal deze binnen 2 à 4 werkdagen geleverd worden. Op de dag van verzending krijg je een e-mail met de Track & Trace link waarmee je jouw pakket kan volgen.
Neen, dit is niet verplicht maar het vergemakkelijkt je toekomstige bestelproces aangezien jouw bestelgegevens bewaard worden.
Neen, dit is niet mogelijk.
Je kan alleen producten bestellen wanneer de omstandigheden (temperatuur, tijdstip) gunstig zijn voor het desbetreffend product
Je kan jouw bestelling veilig betalen met de volgende 3 opties:
Op onze website kan je de naam van je plant ingeven om na te gaan of je een zuur-of kalkminnende plant hebt. meer info
Voor een universele bemesting kan je DCM Meststof Siertuin gebruiken. Wil je je planten extra verwennen, dan hebben we specifieke formules op maat van je planten. Je vindt ons gamma siertuinmeststoffen hier.
Om onkruid te bestrijden tussen je planten, kan je DCM Anti-Onkruid & Anti-Mos - Sier- en moestuin gebruiken. Dit product, op basis van een werkzame stof die voorkomt in de natuur, heeft een snelle werking. Zaaien en planten is mogelijk na 3 dagen. Let op dat je alleen de planten raakt die je wil bestrijden.
De juiste bemesting en verzorging van planten zorgt ervoor dat je veel bloemen kan krijgen. Geef je planten 2 keer per jaar DCM organische bemesting en knip uitgebloeide bloemen regelmatig weg. Kalkminnende planten geef je 1 keer per jaar DCM Groen-Kalk® om de zuurtegraad van de bodem op peil te houden.
Rododendrons hebben graag veel voeding die aangepast is aan hun behoeften. Geef ze zeker geen kalk, aangezien ze graag een zure grond hebben. DCM Meststof Rhodo, Hortensia & Azalea bevat de juiste voeding en is bovendien verrijkt met extra magnesium en ijzer voor een diepgroene bladkleur.
Om vocht in de bodem vast te houden, kan je ervoor kiezen om de bodem te bedekken. Je kan dit doen met bodembedekkende planten, of je kiest ervoor om decoratieve afdekmaterialen te gebruiken zoals DCM Mulch of DCM Sierschors 20-40 mm. Je vindt alle afdekmaterialen op deze website.
Om vlot te kunnen groeien en snel een gesloten geheel te vormen, heeft uw haag voeding nodig. Door tweemaal per jaar te bemesten met DCM Meststof Hagen, Taxus & Coniferen voorziet u uw haagplanten op een uitgesproken natuurlijke wijze van de nodige voeding en houdt u hun wortelgestel actief. Een goed bemeste haag is bovendien gehard tegen ziekten, heeft een hogere weerstand en zal langer gezond blijven. Als tweede vuistregel is het belangrijk om je haag te snoeien. Hoe meer u snoeit, hoe dikker de haag zal worden. Plan een snoeibeurt in tijdens het voorjaar en de zomer, en ook tussenin wanneer de haag sterk gegroeid is.
De dikte van de laag schors bepaald hoeveel m² u met een zak van 50, 60 of 70 L kan bedekken. We raden voor de meeste schorsen een minimale dikte aan van 4-6 cm. Hoe fijner de schors of het afdekmateriaal, hoe dunner u de afdeklaag kan maken. Onderstaande tabel kan u als leidraad gebruiken om te bepalen hoeveel zakken schors u nodig heeft.
Afdekdikte | 2 cm | 4 cm | 6 cm | 8 cm |
70 L | 3,5 m2 | 1,8 m2 | 1,2 m2 | 0,9 m2 |
60 L | 3 m2 | 1,5 m2 | 1 m2 | 0,8 m2 |
50 L | 2,5 m2 | 1,3 m2 | 0,8 m2 | 0,6 m2 |
Van maart tot juni kan u de DCM Bloemenmengsels zaaien. Verwijder onkruiden, afgestorven plantenresten en stenen en maak de grond goed los. Strooi daarna de bloemenzaden uit over de grond en druk aan voor een goed contact tussen de zaden en de grond. In droge periodes raden we aan om te beregenen zodat de kieming versneld wordt.
Om vocht in de potgrond vast te houden, kan je ervoor kiezen om de bodem te bedekken. Gebruik afdekmaterialen te gebruiken zoals DCM Sierschors 20-40 mm of DCM Pouzzolane lava dekor. Je vindt alle afdekmaterialen op deze website.
Geef wekelijks DCM Vloeibare Meststof Terrasplanten & Mediterrane Planten planten samen met het gietwater. Je kan ook kiezen voor de vaste meststof DCM Meststof Terrasplanten & Mediterrane Planten, die een werking heeft van maar liefst 5 maanden.
De juiste bemesting en verzorging van planten zorgt ervoor dat je veel bloemen kan krijgen. Geef je planten 2 keer per jaar DCM organische bemesting en knip uitgebloeide bloemen regelmatig weg. Kies je liever voor een vloeibare meststof? Bemest dan wekelijks om je planten in topconditie te houden.
Geef wekelijks DCM Vloeibare Meststof Geraniums & Bloeiende Planten. Deze meststof geeft u mee met het gietwater, aan een dosis van 3-5 ml per liter gietwater.
Engerlingen is de verzamelnaam voor larven van bladsprietkevers zoals junikever, rozenkever, meikever etc. Ze hebben een roomkleurig, opgekruld lichaam met 3 paar poten en hun duidelijke kop met kaken. Emelten, de larven van langpootmuggen hebben een slank, niet gekromd, week en bruingrijs lichaam. Ze hebben geen poten en hun kop en staart zijn nauwelijks te herkennen.
Natuurlijke vijanden zoals aaltjes, larven van het lieveheersbeestje en roofmijten schieten na toepassing meteen in actie. Het gaat echter om kleine beestjes die het vaak moeten opnemen tegen grotere aantallen plaaginsecten. Als vuistregel kan je daarom stellen dat het effect van een behandeling na 2 weken zichtbaar wordt. Ga je een erg grote plaag te lijf en merk je na 2 weken nog geen verschil? Dan kan het aangewezen zijn om een 2e dosis toe te passen.
Insectenparasiterende aaltjes of nematoden zijn minuscule wormpjes die ingezet worden voor de biologische bestrijding van verschillende schadelijke organismen. Overdosering is niet schadelijk en ze zijn niet gevaarlijk voor mensen, huisdieren en planten in de tuin.
Insectenparasiterende aaltjes of nematoden gaan actief op zoek naar hun prooi en treden deze binnen via natuurlijke openingen (1). Ze infecteren hun gastheer met een bacterie, waarna deze verdoofd wordt en sterft (2). De aaltjes voeden zich met de inhoud van het dode insect, planten zich voort (3) en gaan vervolgens op zoek naar hun volgende prooi (4). Ze zullen dit blijven doen totdat er geen prooi meer te vinden is of de bodemtemperatuur te laag wordt. De aaltjes zijn niet gevaarlijk voor mensen, huisdieren en planten in de tuin.
Toepassingsvoorwaarden:
De toepassingsinstructies vind je terug op onze website.
Aaltjes zijn slechts beperkt houdbaar. We raden aan om ze na ontvangst snel in te zetten. Wanneer de omstandigheden niet ideaal zijn kunnen de aaltjes in de koelkast (± 5°C) bewaard worden. Kijk op de verpakking voor de houdbaarheidsdatum. Na deze datum kunnen de aaltjes niet meer gebruikt worden.
Het mengsel van aaltjes en water moet binnen 4 uur na bereiding worden opgebruikt.
De minimale dosis bedraagt 5 miljoen aaltjes per 10 m². Voor 100 m² zal je dus minimaal 50 miljoen aaltjes moeten gebruiken. Een overdosering van aaltjes is niet schadelijk. Je kunt dus beter kiezen voor een te grote dan een te kleine hoeveelheid. Verdubbel de dosis tot 1 miljoen aaltjes per m² bij zware aantastingen.
De toepassingsperiode van de aaltjes is verschillend per plaag. Je kan de verschillende toepassingsperiodes raadplegen op onze website
Bij het gebruik van nuttige aaltjes en insecten kan je er algemeen van uitgaan dat er vanaf 2 weken na toepassing een vermindering van de schadelijke insecten waarneembaar is. De aaltjes blijven gedurende min. 4 weken werkzaam in de bodem.
Onze aaltjes worden na bestelling binnen de 2-4 dagen geleverd op het gekozen adres. De transporttijd wordt zo kort mogelijk gehouden en heeft geen invloed op de kwaliteit van het product, zelfs niet op een warme dag. Na ontvangst is het belangrijk om ze meteen toe te passen of bij niet-ideale omstandigheden in de koelkast te bewaren (± 5°C). Als koper ben je verantwoordelijk vanaf ontvangst van je bestelling thuis of in het tuincentrum.
Condensvorming in de verpakking is mogelijk. Dit is geen teken van verminderde kwaliteit. Verpakkingen met een onaangename geur (rotte vis) wijzen op dode aaltjes en kunnen niet meer gebruikt worden. Neem contact met ons op bij bijkomende vragen.
Een overdosering van aaltjes is niet mogelijk. Voor aaltjes geldt zelfs: hoe meer, hoe beter! Je kan dus beter een grotere hoeveelheid bestellen dan een te kleine hoeveelheid aaltjes.
Zolang er prooien zijn, zullen de aaltjes actief op zoek gaan naar voedsel, zich voortplanten en overleven. Dit gaat door totdat er te weinig prooien zijn in de nabije omgeving, het vochtgehalte in de bodem te laag wordt of de bodemtemperatuur te sterk daalt. Typisch blijven de aaltjes 4-6 weken actief in de bodem. Het heeft dus geen zin om aaltjes toe te passen wanneer er geen prooien aanwezig zijn. Aaltjes werken niet preventief.
Aaltjes kan je inzetten in het gazon, de moestuin, de siertuin, bij kamer-of balkonplanten, in de serre/kas etc. Op de verpakking of de webpagina van het product staat steeds aangegeven voor welke plaag het product dient en waar je de betreffende aaltjes het best kan verspreiden.
Engerlingen zijn de larven van bladsprietkevers. Ze zijn roomkleurig, hebben een opgekruld lichaam met 6 poten en hebben een duidelijke kop met kaken. Zij veroorzaken de dorre plekken en losse zoden in het gazon. Een goede oplossing voor de engerlingen is Aaltjes tegen engerlingen in gazon, toepasbaar van eind april tot begin oktober. De ideale toepassingsperiode is augustus-september.
De emelten zijn larven van de langpootmuggen. Ze hebben een bruingrijze kleur, zijn niet gekromd, hebben geen poten en hun kop en staart zijn moeilijk te herkennen. Het schadebeeld zijn de kale plekken die zij nalaten in het gazon. De beste oplossing hiervoor is Aaltjes tegen emelten en trips. De ideale toepassingsperiode loopt van eind april tot juni én van september tot oktober.
De larven van de taxuskever zijn roomkleurig met een oranje kop. Ze hebben een gebogen lichaam, zijn goed gesegmenteerd en hebben geen poten. Je vindt ze vooral tussen de wortels van vaste planten terug. Het schadebeeld dat zij achterlaten zijn vergeelde bladeren en verwelkte planten omdat zij de wortels van de vaste plant aantasten. De beste oplossing tegen larven van de taxuskever is Aaltjes tegen larven van de taxuskever, met als toepassingsperiode maart tot mei en eind augustus tot oktober (= ideale periode).
Bij de bestrijding van bovengrondse plagen moet elk plaaginsect geraakt worden door de spuitvloeistof. Zorg er dus voor dat alle plantendelen geraakt worden, tot afdruipen. De aaltjes zullen zich niet kunnen voortbewegen van prooi naar prooi.
Een minimale bodemtemperatuur is essentieel voor een goede werking van de aaltjes. Wanneer de bodemtemperatuur te laag is, gaan de aaltjes in rust en zullen ze trager werken. De gewenste bodemtemperatuur is een gemiddelde van de bodemtemperatuur overdag en ‘s nachts. Als de bodem ’s nachts een beetje afkoelt, is dit dus geen ramp, zolang het overdag maar warm genoeg is.
De toepassing van aaltjes is niet moeilijk, ongevaarlijk en kan je perfect zelf doen. Wens je dit toch niet zelf te doen, dan kan je hiervoor een tuinaannemer of hovenier contacteren.
Aaltjes hebben vocht nodig om zich in de bodem te kunnen verplaatsen. Wanneer de bodem lange tijd onder water staat (grote plassen), ontstaat er echter een zuurstoftekort en zullen de aaltjes niet meer werken. Is de bodem vochtig of nat, maar zonder langdurige plassen, dan is er geen probleem.
Het is mogelijk om aaltjes meerdere keren per jaar in te zetten. Hou er rekening mee dat een behandeling het meest effectief zal zijn in de ideale toepassingsperiode. Bij zware aantastingen kunnen meerdere behandelingen noodzakelijk zijn. Afhankelijk van de plaag kan het ook nodig zijn om opeenvolgende jaren te behandelen, bv. bij meerjarige cycli van engerlingen of bij een hoge plaagdruk in de omgeving.
Het zaaien van gras heeft geen invloed op de werking van de aaltjes. Om de schade aan het jonge gras te minimaliseren, is het aangeraden om te wachten met zaaien tot de meeste engerlingen of emelten dood zijn.
Je kan gewoon bemesten wanneer je organische meststoffen gebruikt. Kunstmeststoffen bevatten zouten die te sterk geconcentreerd zijn en de aaltjes kunnen uitschakelen.
Je kan gewoon bekalken met DCM Groen-Kalk® of DCM Zeewierkalk Korrel. Gebruik geen kalkcyanamide, dit kan de aaltjes nadelig beïnvloeden.
Voor een goede werking is het toepassingstijdstip erg belangrijk: de gevoelige plaaginsecten moeten aanwezig zijn en de bodemtemperatuur moet voldoende hoog zijn. Enkel wanneer de omstandigheden gunstig zijn, kan je jouw aaltjes bestellen. Raadpleeg zeker ook de toepassingsperiode alvorens te bestellen.
Ja, je hoeft geen rekening te houden met de aaltjes als je het gras wil maaien.
Ja, de aaltjes tegen verschillende plagen zijn geschikt om te gebruiken in bloempotten of bloembakken. Zorg ervoor dat de potgrond goed vochtig is vóór het toepassen van de aaltjes.
Ja, je kan de aaltjes tegen verschillende plagen tegelijkertijd inzetten. De aaltjes gaan elk actief op zoek naar hun eigen prooi en hebben geen invloed op elkaar. Het is niet mogelijk om aaltjes in te zetten tegen insecten die niet in de gebruiksaanwijzing vermeld staan. Elke plaag heeft zijn eigen soort aaltje, lees dus aandachtig de gebruiksaanwijzing.
Er zijn momenteel geen alternatieven voor een bestrijding van bodeminsecten. Dit hoeft ook niet, want aaltjes zijn de meest natuurlijke vorm van bestrijding. De aaltjes zijn namelijk de natuurlijke vijanden van specifieke bodeminsecten en bestrijden deze met succes!
Aaltjes komen van nature voor in de bodem, net als andere insecten en wormen horen zij zelfs bij het natuurlijk bodemleven. De aaltjes die je bij DCM bestelt zijn natuurlijke vijanden van specifieke plagen en zullen deze op een natuurlijke manier uitschakelen. Ze zijn dus niet schadelijk voor de bodem, mensen, huisdieren en planten.
Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?
Schrijf je nu in