Onderhoud

Bomen snoeien: dek de snoeiwonde goed af

Snoeien doet bloeien. Als je graag veel fruit wil oogsten of van een weelderige sierboom wil genieten, dan is de jaarlijkse snoeibeurt een belangrijk onderdeel van je boomverzorging. Maar dat knipwerk kan je bomen ook kwetsbaar maken voor indringers, zoals schimmels en bacteriën, die via de open snoeiwonden binnensluipen en de boom verzwakken.

Volg daarom deze snoei- en verzorgingstips, en pluk de vruchten van een stralende fruit- of sierboom.

Snoeitips voor de mooiste bomen

  • Snoei bij voorkeur boven de buitenknoppen. De tak die uit de knop ontstaat zal dan naar buiten groeien, wat gunstiger is dan wanneer nieuwe takken zich een weg moeten banen tussen de aanwezige takken .
  • Knip altijd vlak boven de knop. Te veel hout boven de knop gaat inrotten, wat de deur open zet voor ziekten en plagen.
  • Knip de takken schuin af zodat er geen water op de wonde blijft staan.
  • Gebruik scherp snoeigereedschap voor een egale snoeiwonde die snel droogt.

Verzorg de snoeiwonde met wondafdekmiddel

Dek de wonde na het snoeien af met DCM Wondafdekmiddel. Deze latex is gebruiksvriendelijk, elastisch, weerbestendig en bevat geen toxische stoffen. Het wondafdekmiddel vormt een fysische barrière die de wonde afsluit voor schimmels en bacteriën die via deze weg schade willen aanrichten aan je fruit- of sierboom en die de genezing bevordert. Bovendien is je boom beschermd tegen ongunstige weersomstandigheden.

Vind een verkooppunt bij je in de buurt

boog

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster