Onderhoud

Buxus snoeien voor een compacte groei

Als enkele grondregels in acht neemt, zijn gewone buxusboompjes gemakkelijke planten die eenvoudig te knippen en in vorm te houden zijn. 

Wanneer buxus snoeien?

Buxus snoeien doe je in principe uitsluitend in de maanden zonder ‘r’, dus van mei tot augustus. Begin september mag ook nog. De buxus kan zich dan nog voldoende herstellen voor de winter begint.

Snoei je buxus bij betrokken weer of op een schaduwrijke plaats. Wanneer je snoeit bij intense zon, bestaat de kans op bladverbranding.

Gebruik bij het snoeien een vlijmscherpe snoeischaar. Dat geeft veel minder snoeischade. Door je buxus voor het snoeien nat te spuiten, zal de schaar nog soepeler doorheen de takjes glijden. Dit voorkomt bovendien verbranding van de gesnoeide toppen. Lange hagen kan je best snoeien met een elektrische snoeischaar. Neem de lengte van het blad van de elektrische snoeischaar niet te lang, een kort blad is beter wendbaar.

Begin steeds met de zijkanten en snoei pas nadien de bovenkant van een haag. Voor gladgeschoren hegjes maak je best gebruik van een touw.

Hoe vaker je buxus snoeit, hoe compacter de structuur van de haagjes en hoe mooier de snoeivorm wordt. Een correcte bemesting na de snoeibeurt zorgt ervoor dat de struiken zich snel herpakken.

Vind een verkooppunt bij u in de buurt

DCM Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!