Aanleg

Buxus planten in volle grond - 5 stappen

Het maakt niet uit of hij in een pot staat of als solitair of haag in de volle grond, een buxus zorgt steeds voor een bijzonder accent in de tuin. Om je buxus een goede start te geven, hou je best rekening met een paar zaken.

Hoe plant je buxus in volle grond?

Buxus houdt van een luchtige, kalkrijke bodem met voldoende voedingsstoffen. Hou daar rekening mee wanneer je buxus plant. Een kalkrijke bodem heeft een zuurtegraad hoger dan 7. Indien nodig kan je de zuurtegraad van de bodem voor je gaat aanplanten nog op peil brengen met DCM Groen-Kalk®.

Bij het aanplanten heb je er alle voordeel bij om een goede bodemverbeteraar te gebruiken, zoals DCM Vivimus® Universeel. Deze veredelde humusbron zorgt voor een rijke, luchtige grond met een groot waterhoudend vermogen en een verhoogd vermogen om voedingsstoffen vast te houden. Op die manier zorgt hij voor een ideale verhouding tussen lucht en vocht in de bodem en creëert hij de ideale omstandigheden voor een snelle inworteling.

Hoe gebruik je DCM Vivimus® Universeel ?

1

Graaf een plantput of -sleuf van ruim dubbel zo groot als de wortelkluit.

2

Meng daarna 1 deel uitgegraven grond met 2 delen DCM Vivimus® Universeel. Bedek de bodem van de plantput met een laag van het mengsel].

3

Zet de wortels of de kluit van de plant erop. Spreid de wortels uit. Vul de plantput op met hetzelfde mengsel.

4

Druk stevig aan.

5

Geef een flinke hoeveelheid water.

Meer informatie over buxus? Lees ook:

Kort samengevat

Buxus houdt van een luchtige, kalkrijke bodem met voldoende voedingsstoffen. Indien nodig kan je de zuurtegraad van de bodem voor je gaat aanplanten nog op peil brengen met DCM Groen-Kalk®.

Bij het aanplanten heb je er alle voordeel bij om een goede bodemverbeteraar te gebruiken, zoals DCM Vivimus® Universeel. Deze veredelde humusbron zorgt voor een rijke, luchtige grond met een groot waterhoudend vermogen en een verhoogd vermogen om voedingsstoffen vast te houden.

Anderen lazen ook deze tuintips

Vind een verkooppunt bij je in de buurt

boog

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster