Behandelen

Mos op je bomen? Verwijder het met de boomreiniger.

We houden allemaal van mooie groene bomen, maar er zijn bepaalde soorten groen waar je als tuinliefhebber minder blij van wordt. We hebben het over mossen, korstmossen en algen die zich ongewenst opdringen rond takken en boomstammen.

Wil je terug naar een mooie, propere boom, zonder groene jas? Behandel hem dan met een boomreiniger.

Is mos op bomen schadelijk?

Of het groen op de stam al dan niet schade aanbrengt aan de boom, hangt af van het soort mos of alg waar je mee te maken hebt. We zetten de verschillende soorten op een rijtje.

Korstmos

Korstmos - het mos dat je ziet groeien op bomen - is geen plant, maar een combinatie van schimmel en alg. Het komt vooral voor op loofbomen zoals de populier, de appelboom en de es, maar het groeit ook op terrassen of dakpannen.

Korstmossen zijn niet schadelijk voor de boom waar ze tegenaan groeien. Het zijn geen parasieten die de voedingsstoffen van bomen wegnemen, maar wel organismen die de boom als habitat gebruiken. Ze zijn dus onschuldig, maar dat wil niet zeggen dat je er niet vanaf wil. (Korst)mossen en algen maken je bomen er immers niet mooier op.

Mossen

Andere mossoorten, zoals slaapmos, levermos of fluweelmos, kunnen wel schadelijk zijn voor de boom, maar op een indirecte manier. Ze absorberen veel water, waardoor de boom tijdens bepaalde periodes van het jaar voortdurend vochtig is en daardoor vatbaarder voor verrotting. Het is dus aangeraden om mos te verwijderen, voor het zover komt.

Algen

Als je een dun laagje groene aanslag op je bomen ziet, dan heb je waarschijnlijk te maken met boomalgen. Die groeien vaak aan één kant van de boom: de meest natte en zonnige kant. Algen zijn niet schadelijk voor de boom, maar net als de korstmossen zien ze er niet zo fraai uit in de tuin.

Wil je van de mossen en algen af? Geef je boom een natuurvriendelijke opknapbeurt met de DCM Boomreiniger.

Verwijder het mos met een boomreiniger

DCM Boomreiniger vormt een verstikkende coating op algen, mos, korstmos en hardnekkige mossen zoals levermos. Zo worden ze fysiek van de lucht afgesloten en sterven ze af.

Je kan de boomreiniger gebruiken op sier- en fruitbomen, op verhardingen of tussen de planten.

Tips bij het verwijderen van mos en algen met DCM Boomreiniger:

  • Gebruik de boomreiniger bij een hoge luchtvochtigheid. De behandeling heeft immers het meeste effect wanneer de mossen en algen actief groeien.
  • Breng het product direct op de mossen en algen aan met een sproeier of gieter. Goed natspuiten, nevelen heeft geen effect.
  • Behandel bij de eerste tekenen van mos of groene aanslag voor het beste resultaat.
  • De coating moet volledig kunnen opdrogen om effectief te zijn. Gebruik de boomreiniger dus wanneer er minstens 6 uur na toepassing geen regen is voorspeld.

De resultaten zijn vaak al zichtbaar binnen enkele dagen!

Vind een verkooppunt bij je in de buurt

boog

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster