Onderhoud Behandelen

Potgrond met waterkristallen: bescherm je planten tegen uitdroging

Wanneer je in de zomer lang in de zon werkt is het belangrijk om veel water te drinken, en dat is voor je planten niet anders. Naast een kwalitatieve potgrond hebben ze ook voldoende water nodig, zeker als ze in de volle zon staan.

Ontdek de potgrond met waterkristallen, die beide behoeften combineert in één product.

Kwalitatieve potgrond en veel water in één product

DCM Potgrond Aquaterra® bundelt twee noden in één kwaliteitsproduct.

De potgrond bestaat uit de allerbeste grondstoffen zoals tuinturf, turfstrooisel en klei en een uitgebalanceerd mengsel van organische meststoffen. De potgrond blijft elastisch, behoudt zijn structuur en geeft gedurende 150 dagen geleidelijk zijn voedingselementen af. Dat resulteert in een gelijkmatige groei en een rijke bloei.

Bovendien zijn er waterkristallen aan de potgrond toegevoegd en dat is een erg slim verhaal. Waterkristallen zijn polymeren die 100 keer hun eigen gewicht aan water kunnen opslaan. Ze zuigen het water eerst op en geven het dan stelselmatig vrij aan de wortels die beschikken zo over een eigen waterreservoir. Gedaan dus met elke dag water geven. Je planten zijn veel minder gevoelig voor uitdroging.

DCM Potgrond Aquaterra® is ideaal voor bloembakken of potten die lange tijd in de zon staan en snel uitdrogen.

Planten inpotten in potgrond met waterkristallen

Hoe begin je er nu best aan? Volg deze stappen voor inpotten als een professional:

Stap 1: Kies een pot of bloembak met gaten in de bodem en bedek de bodem eerst met DCM Hydrokorrels. De Hydrokorrel verbetert op die manier de drainage.

Stap 2: Maak DCM Potgrond Aquaterra® goed los en vul de pot gedeeltelijk op met de potgrond. Zorg dat je voldoende ruimte overlaat voor de wortelkluit.

Stap 3: Maak vervolgens de wortels voorzichtig los en plaats de plant in de pot.

Stap 4: Vul nu verder aan met potgrond en druk aan.

Stap 5: Geef een flinke dosis water.

DCM Potgrond Aquaterra® en DCM Hydrokorrels vormen zo de ideale combinatie voor prachtige terras- of perkplanten die lang in de zon staan of voor potten en hanging baskets die moeilijk bereikbaar zijn. Zo moet je ze minder vaak water geven, handig toch?

Kort samengevat

Bedek de bodem van de pot eerst met DCM Hydrokorrels, voor een betere drainage. Gebruik daarbovenop een potgrond met waterkristallen, zoals DCM Potgrond Aquaterra®. Die is ideaal voor bloembakken of potten die lange tijd in de zon staan en snel uitdrogen.

DCM Potgrond Aquaterra® bundelt twee noden in één product: hoogkwalitatieve potgrond met organische meststoffen en waterkristallen om water beter vast te houden.

Anderen lazen ook deze tuintips

Vind een verkooppunt bij je in de buurt

boog

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster