Aanleg Onderhoud

Hoe terrasplanten verpotten?

Dit jaar hoef je het vrolijke vakantiegevoel niet in het buitenland op te zoeken. Je opent gewoon de buitendeur en daar is je eigen paradijselijke vakantie-oord! Een prachtige olijfboom als eyecatcher, een citrusboom voor de twist in je cocktail, je favoriete bloemen voor een weelderige kleurenpracht... Je kan de Middellandse Zeelucht haast ruiken in de zomerbries op je terras.

Ontdek hoe je terrasplanten de ideale basis geeft voor een gezonde groei en bloei, met de biologische potgronden van DCM.

Biologische potgronden voor terrasplanten

Je hebt net prachtige (vaak dure) planten gekocht voor op je terras. Die moeten meestal lang in dezelfde potgrond blijven staan. Wil je er zo lang mogelijk van genieten? Kies dan de juiste kwaliteitspotgrond op maat van je terrasplanten, voor een lang plantenleven!

Deze potgrondmengsels zijn organisch bemest met het DCM MINIGRAN® wonderkorreltje.

Terrasplanten verpotten in 5 stappen

Heb je de ideale potgrond gekozen? Dan is het tijd om je planten correct te verpotten, voor een lang, aangenaam verblijf in de pot.

1

Neem een voldoende ruime pot of bloembak en leg onderaan een laag DCM Hydrokorrels. Die zorgt voor een goede drainage van overtollig water.

2

Breng daarboven een laag potgrond aan. De kwaliteitspotgronden van DCM voor terrasplanten zijn verrijkt met kokosvezels die ervoor zorgen dat de structuur van de potgrond langer behouden blijft.

3

Maak de plantenwortels voorzichtig los en zet de plant in de pot.

4

Vul nu verder aan met potgrond, maar laat een gietrand van enkele centimeters.

5

Flink begieten en je bent klaar.

Extra bemesten met vloeibare meststof, na 150 dagen

De potgrond is organisch bemest voor ongeveer 150 dagen (ongeveer 5 maanden) voor een goede startgroei en een prachtige bloei van je terrasplanten.

Op het einde van deze periode is het nodig om wekelijks een extra bemesting van via het gietwater toe te passen. Deze unieke vloeibare meststof met organische voedingselementen van natuurlijke oorsprong garandeert een hele zomer lang een uitbundige bloei.

Door regelmatig mee te geven aan het gietwater hou je alle terrasplanten in topvorm. Deze vloeibare meststof is uniek omdat ze organisch gebonden, langwerkende voedingselementen bevat en toelaat je planten op natuurlijke wijze van de nodige voedingsstoffen te voorzien.

Lees ook: De bodem verbeteren voor je planten: essentieel of overbodig?, Soorten potgrond: iedere plant zijn eigen behoeften en Terrasplanten: creëer een mediterrane sfeer op je terras

Kort samengevat

DCM Potgrond Terrasplanten & Mediterrane planten is een biologische potgrond die geschikt is voor alle terrasplanten zoals datura, oleander en laurier. Maar er zijn ook specifieke samenstellingen voor ieder planttype.

DCM Potgrond Olijven, Vijgen & Citrus is de ideale potgrond voor het verpotten van zuiderse planten zoals olijven, citrus en vijgen. Het mengsel bevat sporenelementen, een bron van essentiële vitamines, voor sterke en gezonde planten.

DCM Potgrond Buxus & Bladhoudende heesters, is verrijkt met ijzer, lavameel en sporenelementen en heeft de ideale samenstelling voor buxus en andere bladhoudende heesters.

Indien je potten in volle zon staan, kies je best voor DCM Potgrond Aquaterra® met waterkristallen. Die houden het water langer vast, waardoor je minder vaak moet begieten.

  • Leg onderaan in de bloempot een laag DCM Hydrokorrel
  • Breng een laag potgrond aan
  • Maak de wortels los en zet de plant in de pot
  • Vul verder aan met potgrond
  • Begiet met een flinke dosis water

Anderen lazen ook deze tuintips

Vind een verkooppunt bij je in de buurt

boog

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster