Aanleg

Trek nuttige insecten aan in uw tuin

Hoe nuttige insecten in uw tuin aantrekken door middel van een mooi bloemenmengsel?

Wat is biodiversiteit?

Biodiversiteit betekent de variatie aan leven. In de natuur heeft elke vorm van leven een bepaalde functie. Door deze variatie aan leven te verhogen, worden heel wat functies in de natuur opnieuw gestimuleerd, waardoor de natuur terug in evenwicht komt. Soms volstaat een klein gebaar om de biodiversiteit een handje toe te steken.

Door in of rond de moestuin bepaalde bloemen te zaaien kunnen nuttige insecten aangetrokken worden die de schadelijke insecten opeten die het op onze groenten gemunt hebben. DCM ontwikkelde 4 decoratieve Bloemenmengsels die elk een specifieke doelgroep van insecten aantrekken. Een zee van bloemen in harmonieuze kleuren, waardoor de variatie aan insecten in de tuin verhoogt en uw planten op een natuurlijke manier beschermd worden.

De zaden voor de 4 decoratieve bloemenmengsels zijn gemengd met een organisch bodemverbeterend middel van DCM dat het bodemleven in de grond stimuleert. Een actiever bodemleven voorkomt bodemmoeheid en zorgt voor gezonde wortels en gezonde planten. Met de bloemenmengsels van DCM stimuleert u dus de biodiversiteit zowel boven als onder de grond en kan u tot laat in het najaar genieten van prachtige bloemen!

De 4 Bloemenmengsels van DCM zijn beschikbaar in een handige strooidoos!

Bestuivers

Waarom?
Om bijen en hommels aan te trekken. DCM Bloemenmengsel Bestuivers bevat zaden van bloemen met veel nectar en stuifmeel. Hoe meer bijen en hommels, hoe groter de oogst van je fruit en groenten.

Vlinders

Waarom?
Om vlinders aan te trekken. DCM Bloemenmengsel Vlinders bevat zaden van bloemen met intense kleuren en veel nectar. Hierdoor verhogen ook de overlevingskansen van (zeldzame) vlinders.

Nuttige Insecten

Waarom?
Als voedselbron voor nuttige insecten die schadelijke insecten in de tuin opeten. DCM Bloemenmengsel Nuttige Insecten zorgt voor een natuurlijke bescherming van planten.

Lieveheersbeestjes

Waarom?
Om lieveheersbeestjes aan te trekken. De larven van lieveheersbeestjes voeden  zich met bladluizen waardoor deze je planten niet meer gaan lastig vallen.

Hoe biodiversiteit zelf zaaien?

Voorbereiding

  • Verwijder onkruiden, afgestorven plantenresten, stenen, …
  • Spit de bodem één spade diep om en laat de grond rusten, zodat hij kan zakken
  • Werk oneffenheden weg en egaliseer de bodem met een hark

Zaaien

  • Meng de verschillende bloemenzaden en de bodemverbeteraar goed
  • Strooi de helft van de dosis uit in de lengterichting en de andere helft in de breedterichting voor een optimale verdeling
  • Hark het zaad ondiep in en rol of druk aan voor een goed contact tussen de zaden en de grond

Nabehandeling

  • Begiet na het zaaien en op regelmatige basis tijdens droge periodes
  • Verwijder na de winter de afgestorven plantenresten, zodat de meerjarige bloemen zich verder kunnen ontwikkelen

Vind een verkooppunt bij u in de buurt

DCM Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!