Onderhoud Behandelen

Je gazon herstellen, zo doe je dat

Een droge zomer, een koude winter, spelende kinderen… kunnen het gazon in je tuin flink beschadigen. Kale en dorre plekken ontsieren je gazon. Opnieuw aanleggen? Nee, dat is niet nodig! Je kan je gazon simpelweg herstellen met de hulp van DCM.

Doorzaaien en herstellen met DCM RIPARO® Plus

Dankzij de snelle kieming en opkomst van de grassen in de gazonmengeling DCM Graszaad Riparo® Plus wordt je gazon snel opgevuld met nieuwe grassprietjes. De kale plekken verdwijnen als sneeuw voor de zon. Na enkele weken geniet je van een dicht, donkergroen gazon. Doordat DCM Graszaad Riparo® Plus samengesteld is op basis van fijne, maar toch sterke grassoorten weeft het zich ongemerkt tussen bestaande sier-, speel- en sportgazons.

Tip

Om te grote verschillen tussen de bestaande en de nieuw ingezaaide grasmat te vermijden, zaai je best ook deels over de bestaande grasmat.

Gazon herstellen na het verticuteren

Een gazon verticuteren is een ernstige ingreep. De messen trekken door de zoden en kammen het mos en de viltlaag los. Er ontstaan talrijke kleine kale plekjes. Zaai je na het verwijderen van mos en viltlaag DCM Graszaad Riparo® Plus aan 20g per m² dan zal de grasmat na enkele weken weer stevig en volkomen gesloten zijn.

Tip

Om het gazon sneller dicht te laten groeien is een bemesting met 0,5 kg DCM Gazonmeststof Najaar per 10 m² aangewezen.

Stap voor stap je gazon herstellen

Maai het bestaande gazon voldoende kort en verwijder alle aanwezige onkruiden, mos, grasafval. Maak de ondergrond een beetje los met een hark of door te verticuteren. Zo kunnen de nieuwe plantjes goed inwortelen. Werk eventuele oneffenheden weg met DCM Vivimus® Gazon. Werk DCM Meststof Aanleg Gazon in, een organische meststof met hoog organisch stofgehalte. Zo verbeter je de structuur en breng je tevens een eerste basisvoeding aan.

Zaai 10-15 gram DCM Graszaad Riparo® Plus per m² bij windstil weer op een vochtige bodem. Schud de doos vooraleer te strooien, zodat de verschillende grassoorten goed gemengd zijn. Hark de zaadjes indien mogelijk licht in (tot maximaal 1 cm) en rol aan. Hou de bodem gedurende de kieming voldoende vochtig, zeker in droge periodes.

Vind een verkooppunt bij u in de buurt

DCM Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!