Aanleg

Waarom planten in het najaar?

In de herfst, wanneer de temperaturen beginnen te zakken, valt de sapstroom in de planten langzaam stil. Vaste planten, sierheesters, hagen en bomen kunnen dan zonder probleem worden geplant of verplant. Aanplanten in het najaar zorgt bovendien voor een groeivoorsprong in de lente. Let er echter op, dat u de bodem zorgvuldig voorbereidt.

Het najaar is een ideale periode om allerlei vaste planten, sierheesters, struiken en bomen aan te planten. De grond is dan immers nog vrij warm en voldoende vochtig, waardoor de plantenwortels extra gestimuleerd worden om zich te ontwikkelen. De planten hebben bovendien nog een drietal maanden de tijd om zich voor te bereiden op de winter. Wanneer de temperaturen in de lente dan weer gaan stijgen en de sapstroom opnieuw op gang komt, zullen de wortels van de planten die u in het najaar een plekje gegeven heeft in uw tuin onmiddellijk op zoek gaan naar de nodige voedingselementen. Vandaar dat deze planten vroeger kunnen groeien en bloeien dan de planten die in de koude bodem van het voorjaar geplant of verplant worden.

Bij het (ver)planten is het wel belangrijk om voldoende humus, lucht en voeding in de grond te brengen. Een humusrijke bodem met een goede lucht-/waterverhouding heeft namelijk een ideale kruimelige en luchtige structuur die water en voedingselementen beter vasthoudt en waarin de planten zich gemakkelijk kunnen inwortelen. Door bij het (ver)planten DCM Vivimus® Universeel aan het plantgat of de plantsleuf toe te voegen, zorgt u voor deze optimale condities. DCM Vivimus® Universeel is namelijk een humusrijke, organische bodemverbeteraar die alle grondstoffen bevat om de ideale groeiomstandigheden te creëren voor een snelle inworteling en een geslaagde aanplanting.

Meer info vindt u op deze website:

Anderen lazen ook deze tuintips

Vind een verkooppunt bij je in de buurt

boog

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster