Aanleg

Verzorging van de hibiscus in de tuin of op het terras

De hibiscus is een prachtige plant met opvallende bloemen. Hij staat heel mooi in de volle tuingrond, maar kan ook perfect gedijen in een pot op het terras. Waar je hem ook plaatst, met de juiste verzorging wordt hij een echt pronkstuk!

Hibiscus planten in de tuin

Om hibiscus succesvol aan te planten in volle grond heb je de juiste bodemverbeteraar nodig in combinatie met de perfecte voeding. 

Bodemverbeteraar voor hibiscus

De unieke bodemverbeteraar DCM Vivimus® Universeel zorgt voor een gegarandeerde succesvolle aanplanting.

Tuinaarde is niet voldoende. De hibiscus heeft namelijk heel veel organische stof en microbiële activiteit nodig die de wortels prikkelen om in te wortelen. Een snelle inworteling en weggroei zijn ontzettend belangrijk, zodat de plant snel alle aanwezige voeding en water kan opnemen om te gebruiken.  

DCM Vivimus® Universeel is de beste bodemverbeterende grond voor de aanplanting en wordt al vele jaren succesvol gebruikt door gemeenten en hoveniers. Het bevat een zeer hoog gehalte aan organische stof (meer dan 50%). Het zorgt bovendien voor de ideale lucht-waterverhouding waardoor de wortels in de nieuwe bodem sterk en gezond blijven. De grond houdt het water beter vast en de voedingselementen spoelen minder snel uit. Zeker voor jonge wortels is dat belangrijk. Ze moeten voortdurend voldoende vocht en voeding ter beschikking hebben om uit te groeien tot gezonde, sterke wortels. Sterkere takken, meer bladeren en prachtige bloemen zijn hiervan het resultaat bovengronds.

De beste voeding voor je hibiscusplant

Bij het aanplanten kan je de plant direct de juiste voeding meegeven. DCM Meststof Siertuin is een zachtwerkende organische meststof die de plant continu van de juiste hoeveelheid voeding voorziet, ruim 100 dagen lang. En dit is zeker nodig, want de hibiscus onttrekt veel voeding om te groeien en te bloeien. Die moet regelmatig aangevuld worden.

Wist je dat…

  • De tuinhibiscus (Hibiscus syriacus) de nationale plant van Zuid-Korea is.
  • De Chinese roos (Hibiscus rosa-sinensis) de nationale plant van Maleisië is.
  • De ma‘o hau hele (Hibiscus brackenridgei) de officiële bloem van Hawaï is.

Hibiscus in een pot op het terras

De hibiscus is een prachtige kuipplant en dus niet voor niets een populaire terrasplant. Met de juiste potgrond en tijdig een extra voedingsbeurt geniet je lang van zijn schoonheid.

Potgrond voor hibiscus

Hibiscus planten in een pot of bak doe je met DCM Potgrond Terrasplanten & Mediterrane planten. De bloemen van de hibiscus bloeien vaak maar 1 dag, maar dankzij deze potgrond wordt de aanmaakt van nieuwe knoppen extra gestimuleerd.

Dit zijn de voordelen van de potgrond op een rijtje:

  • De potgrond is luchtig van structuur met onder meer extra kokosvezel, wat inkrimping voorkomt. Zo geniet je lang van de plant, zonder de pot telkens te moeten aanvullen met nieuwe potgrond. 
  • De potgrond bevat extra klei, wat belangrijk is bij zonnig weer, wanneer de hibiscus elke dag water nodig heeft. De klei houdt het water goed vast.
  • De hibiscus kan enorm groeien, en heeft daardoor ook veel voeding nodig. Die aangepaste voeding is precies verwerkt in deze potgrond met organische meststoffen.

Extra voeden

De hibiscus onttrekt veel voeding om te groeien en te bloeien. Die moet aangevuld worden. Geef je plant daarom drie maanden na het oppotten of verpotten een extra voedingsbeurt met DCM Meststof Siertuin.

Geef de voeding ook elk jaar na het verpotten wanneer je de plant naar buiten verplaatst. De zachtwerkende organische meststof geeft de hibiscus voor minimaal 100 dagen continu voeding.

Voor meer informatie over een mooie, gezonde siertuin en bloemen in de tuin, lees ook: Zelf een mooie tuin aanleggen? Zo begin je eraan!

Kort samengevat

DCM Vivimus® Universeel is de beste bodemverbeterende grond voor de aanplanting. Het bevat een zeer hoog gehalte aan organische stof (meer dan 50%). Het zorgt bovendien voor de ideale lucht-waterverhouding waardoor de wortels in de nieuwe bodem sterk en gezond blijven.

Bij het aanplanten kan je de plant direct de juiste voeding meegeven. DCM Meststof Siertuin is een zachtwerkende organische meststof die de plant continu van de juiste hoeveelheid voeding voorziet, ruim 100 dagen lang. En dat is zeker nodig, want de hibiscus onttrekt veel voeding om te groeien en te bloeien. Die moet regelmatig aangevuld worden.

Hibiscus planten in een pot of bak doe je met DCM Potgrond Terrasplanten & Mediterrane planten. De bloemen van de hibiscus bloeien vaak maar 1 dag, maar dankzij deze potgrond wordt de aanmaakt van nieuwe knoppen extra gestimuleerd. 

De hibiscus onttrekt veel voeding om te groeien en te bloeien. Die moet aangevuld worden. Geef je plant daarom drie maanden na het oppotten of verpotten een extra voedingsbeurt met DCM Meststof Terrasplanten & Mediterrane planten.

Anderen lazen ook deze tuintips

Vind een verkooppunt bij je in de buurt

boog

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster