DCM ALUIN voor diepblauwe hortensias

De kleur van hortensia’s is afhankelijk van de zuurtegraad van de bodem en de hoeveelheid vrij aluminium en ijzer. Voor een diepblauwe kleur zijn naast een zure bodem ook voldoende ijzer- en aluminiumionen nodig. Daarom is het aangewezen om extra DCM ALUIN toe te passen.

DCM ALUIN is aluminium in de vorm van kali-aluin, een product speciaal voor het blauwen van hortensia’s. Een toepassing met DCM ALUIN zorgt voor een snelle blauwkleuring van uw bloemen en het behoud van deze blauwe kleur.

Gebruiksaanwijzing

Voor een optimale blauwkleuring , DCM ALUIN toepassen in het voorjaar (juist voor de bloei) én het najaar. Bij aanplanting van een hortensia in het voorjaar, mag de volledige dosis (voorjaar en najaar) ook in één keer toegediend worden. Weeg de juiste hoeveelheid aluin af en los op in lauw water (10 g in minimum 100 ml water). Roer goed om eventuele klonters los te maken. Giet rondom de plant, zonder het blad te raken. Voor een betere verdeling mag u hem ook oplossen in een grotere hoeveelheid water.

 

Dosis:
In volle grond alleenstaande hortensia’s
  • diameter 50 cm: 2 – 3 g/plant
  • diameter 100 cm: 8 – 12 g/plant
  • diameter 200 cm: 32 – 48 g/plant
In perken
10 - 15 g/m2
In potten
5 – 10 g/L potgrond

In elke emmer vindt u een maatschepje: 1 afgestreken maatschep weegt 10 gram!

Extra tips voor hortensia’s

Hou er wel rekening mee dat een aantal rozen cultivars hooguit lila worden na een toepassing met DCM ALUIN en witte hortensia’s zoals Annabelle hun witte kleur behouden. Verzuur en verbeter de bodem bij het aanplanten van hortensia’s met DCM VIVIMUS® HEIDE, RHODO & ALLE ZUURMINNENDE PLANTEN. Gebruik voor het bemesten van uw hortensia’s DCM MESTSTOF RHODO, HORTENSIA & AZALEA. Deze meststof is aangepast aan de behoefte van zuurminnende planten en rijk aan kalium en magnesium voor een uitbundige bloei en blinkend groene bladeren.

Vind een verkooppunt bij je in de buurt

boog

Nieuwsbrief voor de professional

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol nieuwigheden en branchegerichte informatie?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster