DCM ECOR®: gazons organisch bemesten, met MINIGRAN® Technology

DCM biedt met ECOR® een 100% organische meststoffenlijn aan voor de tuinaannemer. Deze meststoffen zijn ook geschikt voor klanten die hun gazon en tuin volledig biologisch willen onderhouden.

De DCM ECOR®-lijn omvat een compleet gamma professionele organische gazonmeststoffen die voldoen aan de eisen van de biologische landbouw. De meststoffen bevatten enkel grondstoffen van plantaardige en dierlijke oorsprong die zijn toegelaten voor de bioteelt. Met DCM ECOR® is het perfect mogelijk om gazons 100% organisch en ecologisch te bemesten, met behoud van eenzelfde kwaliteit.

Lange werkingsduur

ECOR® staat voor ‘Efficient Controlled Organic Release’, goed voor een continue en gecontroleerde werkingsduur van 75 tot 100 dagen. Deze werkingsduur werd in verschillende laboratoria en praktijksituaties gemeten en bewezen. Met 2 of 3 bemestingen kan je zo planten een volledig groeiseizoen van voeding voorzien.

Efficient Controlled Organic Release

100% organische grondstoffen

Door nevenstromen uit de voedingsindustrie te gebruiken, laat DCM ze terugkeren naar de natuur. Elke grondstof van de organische ECOR®-meststoffen heeft een specifieke voedingswaarde en een eigen vrijstellingspatroon van de aanwezige voedingselementen. Daarmee kan DCM voor elke toepassing een passende meststof samenstellen. Daarnaast activeert de natuurlijke omzetting van de organische ECOR®-meststoffen in de bodem de ontwikkeling van een rijk, gevarieerd en actief bodemleven voor het gazon.

Gelijkmatige verdeling

Door de unieke DCM MINIGRAN® Technology bevat elk meststofkorreltje dezelfde hoeveelheid voeding. Bij diverse onderzoeken is gebleken dat meststoffen met MINIGRAN® Technology tot 60% efficiënter verdeeld kunnen worden, in vergelijking met een reguliere korrel of kruimel.

korrel

korrel

kruimel

kruimel

minigran

Minigran®

De fijne korrel valt diep tussen de grassprietjes en komt zo direct in contact met de bodem voor een snelle werking. De meststof wordt hierdoor ook niet opgeraapt bij het maaien. Het resultaat? Een optimale uniforme verspreiding over het gazon, en een gelijkmatige groei (en kleur!) van het gras, zonder groeipieken.


Gazon jaarrond duurzaam bemesten

Een gazon kan veel te verduren krijgen. Geef het elk seizoen de bemesting die het dan nodig heeft! Met ECOR® hoeft u of uw klant op geen enkele manier aan kwaliteit in te boeten, én heeft u voor elk seizoen een oplossing voor de biotuin.

Gazonmeststof voor het voorjaar

De ideale lentebemesting, met extra stikstof voor groei, en fosfor voor de wortelvorming. Heeft een lange werking (75-100 dagen).
NPK 9-5-3

Gazonmeststof voor de zomer

Deze plantaardige zomerbemesting, met natuurfosfaat, zorgt voor een continue, gelijkmatige groei, en is verrijkt met extra bacteriën (Bacillus sp.).
NPK 6-3-4

Gazonmeststof voor het najaar

Deze herfstbemesting heeft een lange en gelijkmatige werkingsduur (75-100 dagen). Ze is rijk aan kalium en loodst de grasmat sterk de winter door.
NPK 7-3-12

Extra stikstof voor het gazon

Rijk aan stikstof. Uitermate geschikt voor de hergroei en het snel sluiten van een grasmat in het voorjaar , na de doorzaai of na het verticuteren.
NPK 12-0-3

boog

Nieuwsbrief voor de professional

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol nieuwigheden en branchegerichte informatie?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster