Hygiëne Risico Evaluatie

Tomatentelers houden hun hart vast voor het nieuwe Tomato Brown Rugose Fruit Virus (ToBRFV). Voor dit mechanisch overdraagbaar virus is momenteel geen preventief noch curatief middel op de markt. Telers worden daarom sterk aangeraden om hun hygiënestrategie naar een hoger niveau te tillen.

Hygiënestrategie is cruciaal

Bedrijfshygiëne is niet enkel essentieel in de strijd tegen mechanische overdraagbare virussen, maar ook om de verspreiding van andere ziekten en plagen te beperken. Bedrijfshygiëne is echter een breed begrip en door de bomen het bos blijven zien, is niet altijd vanzelfsprekend.

DCM krijgt de laatste jaren steeds vaker de vraag van telers hoe ze hun hygiënestrategie kunnen optimaliseren. Daarom werd in samenwerking met de praktijkcentra PSKW en PCH en het onderzoekslaboratorium Scientia Terrae een Hygiëne Risico Evaluatie ontwikkeld. Aan de hand hiervan wordt de huidige hygiënestrategie samen met de teler gedetailleerd in kaart gebracht en worden de meest kritieke hygiënerisico’s uitgelicht. Bovendien bestaat de mogelijkheid om na de teeltwissel enkele oppervlakten te testen om te achterhalen of ze vrij van plantenvirussen zijn.

De Hygiëne Risico Evaluatie laat toe bedrijfsspecifieke pijnpunten te benoemen, zodat het bedrijf gerichte acties kan ondernemen om zijn hygiënestrategie verder te optimaliseren en risico’s in te perken.

Een goede hygiëne start bij bewustwording en DCM reikt je hierbij graag de hand(schoen).

Wens je meer informatie of een offerte op maat, contacteer dan één van onze experten.

Vind een verkooppunt bij je in de buurt

boog

Nieuwsbrief voor de professional

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol nieuwigheden en branchegerichte informatie?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster