Resultaten met PMV®-01?

Tien jaar wetenschappelijk onderzoek en zes jaar ervaring in de commerciële teelt, met meer dan 10000 ha behandeld, hebben aangetoond dat PMV®-01 een betrouwbare oplossing is tegen schade door PepMV in alle verschillende types tomaten, van het kleinste type specialties tot grote vleestomaten, zowel in de belichte als onbelichte teelt, in alle substraat- en bodemtypes en onder verschillende klimatologische omstandigheden. Met de vaccinatiestrategie PMV®-01 worden de typische PepMV vruchtsymptomen niet waargenomen. Daarnaast worden ook de productieverliezen van 4 tot 12% die door een agressieve PepMV-besmetting veroorzaakt worden, vermeden.

De effectieve werking werd onder andere aangetoond in een reeks officiële GEP proeven. In deze proeven werd enerzijds een PMV®-01 gevaccineerd gewas en anderzijds een niet-gevaccineerd gewas geïnoculeerd met een agressief PepMV isolaat, en dit een drietal weken na vaccinatie. Het PMV®-01 gevaccineerd gewas vertoonde geen kwaliteits- en productieverlies terwijl het gemiddeld productieverlies van het niet-gevaccineerd gewas 7 tot 11% bedroeg.

pmv-01

Met PMV®-01 gevaccineerde en niet-gevaccineerde gewassen werden 3 weken na de vaccinatiedatum met een agressief PepMV-isolaat besmet. Het met PMV®-01 gevaccineerde gewas vertoonde geen kwaliteits- en geen productieverlies in de uitgevoerde GEP onderzoeken. In deze 4 GEP proeven vertoonden de niet-gevaccineerde gewassen productieverliezen van gemiddeld 7 tot 11%. GEP: Good Experimental Practice.

Naast officiële proeven, werd er data vergeleken bij enkele commerciële telers. In het voorbeeld hieronder is te zien dat een teler systematisch hogere producties heeft in specialty tomaten na PMV-01 vaccinatie. Vóóraleer het gewas in kwestie gevaccineerd werd, werd het gewas geteisterd door spontane, agressieve PepMV infecties. Dankzij de vaccinatie waren de planten veel gezonder en krachtiger en kon die groeikracht uiteindelijk omgezet worden in meer opbrengst.

pmv-01

Commerciële gegevens van een tomatenteler die een consequent hogere opbrengst van tomatenspecialiteiten verkrijgt na vaccinatie met PMV®-01. Voordat hij het vaccin gebruikte, werd het gewas getroffen door een spontane PepMV-besmetting. Met het PMV®-01 vaccin genieten de gezonde planten van een snellere en productievere groei, wat resulteert in meer opbrengst.

pmv-01

Vergroting van de productie bij speciale variëteiten met PMV®-01 (kg/m2)

Vind een verkooppunt bij je in de buurt

boog

Nieuwsbrief voor de professional

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol nieuwigheden en branchegerichte informatie?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster