Aardbeienkweker Mark Valentijn kiest bewust voor DCM VIVISOL® en DCM MICRO-MIX.

Tevreden klant: Maatschap Valentijn
Teelt: aardbeien en bramen
Locatie: Sint-Willebrord (Nederland)

Teler Mark Valentijn van maatschap Valentijn in Sint-Willebrord (Rucphen) heeft met zijn bedrijf een flinke groei doorgemaakt. Van oudsher teelde Mark zijn opa al aardbeien onder glas. In de loop der jaren is het bedrijf gegroeid naar het huidige areaal, ruim 10 ha groot.

Waarom kiest Mark Valentijn voor DCM?

Mark vertelt over zijn ervaringen met DCM MICRO-MIX YELLOW en DCM VIVISOL® MINIGRAN®. ‘Vier jaar geleden hebben we in de trayplanten proeven gedaan met DCM MICRO-MIX YELLOW en DCM VIVISOL® MINIGRAN®. We vergeleken de organisch gebonden sporenmix van DCM en mijn traditionele sporenmix in het substraat. Visueel, op het gewas, waren er geen verschillen te zien. Maar de metingen toonden wél een verschil. In mijn aardbeitray- en bramenplanten stond vooral de ijzer- en mangaanverhouding mij erg aan. En de organische oorsprong van de DCM producten is voor mij ook een meerwaarde.

Waarom werkt Mark Valentijn graag met DCM?

‘Sinds ik DCM VIVISOL® MINIGRAN® gebruik vind ik de wortels van mijn trayplanten mooier wit (blank). Daarom heb ik de combinatie DCM VIVISOL® MINIGRAN® en DCM MICRO-MIX YELLOW doorgetrokken naar mijn bramenteelt. Ook hier ben ik overtuigd van de meerwaarde van deze combinatie.’

Lees hier meer over de voordelen van DCM VIVISOL® voor de bodem.

boog

Nieuwsbrief voor de professional

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol nieuwigheden en branchegerichte informatie?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster