Aanleg

Rozen planten in potten

Rozen zijn er in allerlei soorten en kleuren en passen perfect in een border of als heester tussen de andere planten in jouw tuin. De variëteiten die niet te groot worden, staan bovendien heel mooi in een pot op het balkon of het terras. Net als de rozen in jouw tuin, verlangen de rozen die in een pot worden geplant, een voedselrijke grond.

Correct planten en verzorgen

Kies een pot die voldoende groot is en vul hem met een aangepaste rozengrond waarin de wortels van jouw rozenplanten zich optimaal kunnen ontwikkelen. DCM Potgrond Rozen & Bloemen is een kwaliteitsgrond op basis van de juiste verhoudingen wit- en zwartveen, die specifiek op behoeften van rozen in potten is afgestemd. Naast een organische bemesting tot 150 dagen bevat hij extra ijzer voor een diepgroene kleur van de bladeren. Het toegevoegde fosfor stimuleert de bloei, zodat je een hele zomer lang kan genieten van mooie, rijkelijk bloeiende rozen op jouw terras.

DCM Potgrond Rozen & Bloemen bevat organische meststoffen voor een goede groei en mooie bloei tijdens de eerste 5 maanden. Geef daarna één keer per week . Jouw rozen krijgen op die manier de nodige voedingsstoffen voor een goede groei en een uitbundige bloei. Dankzij de organisch gebonden voedingselementen is deze vloeibare meststof uniek. Het toegevoegde ijzer zorgt bovendien voor donkergroene, glanzend gezonde bladeren.

Hoe ga je te werk?

1

Bedek de bodem van de pot met een laag DCM Hydrokorrels. Deze korrels beletten dat de drainagegaten dicht zullen slibben met potgrond of plantenwortels.

2

Maak de DCM Potgrond Rozen & Bloemen goed los en vul de pot er gedeeltelijk mee op. Laat voldoende ruimte over voor de wortelkluit.

3

Haal de plant uit de oude pot en verwijder voorzichtig zoveel mogelijk oude potgrond. Zorg dat de wortelkluit, vóór het verpotten voldoende vochtig is.

4

Zet de plant op de gewenste hoogte in de pot en vul verder aan met DCM Potgrond Rozen & Bloemen. Laat een gietrand van ongeveer 2 cm.

5

Druk de potgrond aan en begiet flink voor een goed contact tussen de wortelkluit en de potgrond. Dit bevordert de groei van de plant na het verpotten. Eventueel kan je de pot afstrooien met DCM Hydrokorrels, dit voorkomt het opspatten van potgrond bij het water geven en zorgt ervoor dat de potgrond minder snel uitdroogt.

Vind een verkooppunt bij je in de buurt

boog

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster