Aanleg

Rozen planten: zo krijg je een prachtig bloeiende rozenstruik

Als koningin der bloemen is de roos in al haar soorten een van de meest geliefde sierplanten. Door enkele eenvoudige basisregels in acht te nemen, maak je het deze planten al snel naar hun zin en zullen ze je de hele zomer lang met een rijke en volle bloei verwennen.

Rozen houden van:

  • Een zonnige standplaats zodat ze kunnen genieten van elk sprankje licht.
  • Voldoende beschutting tegen kille wind.
  • Een goed doorlaatbare grond voor sterke wortels, gemakkelijke opname van voedingsstoffen en een goede vochthuishouding voor warme zomerdagen. Rozen houden immers niet van stagnerend water ter hoogte van de wortels.
  • Voldoende voedingsstoffen die voor prachtige bloemen zorgen, een hele zomer lang.
  • Een neutrale tot licht alkalische zuurtegraad (pH tussen 6,5 en 7,5) van de bodem. Rozen zijn kalkminnend; een voldoende hoeveelheid kalk in de bodem komt dus zeker van pas.

Hoe te werk gaan bij de aanplant van rozen?

De basis van elke mooie roos is een stevig en gezond wortelstelsel. Bij het aanplanten van rozen is het daarom verstandig de bodem optimaal aan hun behoeften aan te passen. Een goede bodem bevat voldoende humus van goede kwaliteit. Deze zal de inworteling in hoge mate bevorderen.

Door bij het aanplanten DCM Vivimus® Rozen & Bloemen in het plantgat te mengen, verbeter je de bodem en zorg je ervoor dat hij voldoende humus, lucht en voeding bevat.

DCM Vivimus® Rozen & Bloemen voor een snelle inworteling en een geslaagde aanplanting

  • De specifieke samenstelling en het hoog gehalte aan organisch materiaal bevorderen de activiteit van het bodemleven en zorgen voor een humusrijke grond
  • De bodem krijgt een luchtige en kruimelige, humusrijke structuur die een snelle beworteling bevordert.
  • De bodem droogt minder snel uit omdat de humus het vocht beter vasthoudt. Het blijft ter beschikking van de nog tere wortels. DCM Vivimus® Rozen & Bloemen brengt de bodem in een optimale conditie en spreidt je rozen een ideaal bedje.

Hoe DCM Vivimus® Rozen & Bloemen gebruiken?

1

Graaf een voldoende ruim plantgat, breed en diep genoeg voor een ongehinderde beworteling

2

Maak een mengsel van 1 deel uitgegraven grond met 2 delen DCM Vivimus® Rozen & Bloemen

3

Bedek de bodem van het plantgat met een flinke laag van dit mengsel

4

Zet de plant erop en vul verder aan met het mengsel

5

Druk de grond goed aan

6

Geef een flinke hoeveelheid water

Meer info vind je op deze website:

Kort samengevat

Door bij het aanplanten DCM Vivimus® Rozen & Bloemen in het plantgat te mengen, verbeter je de bodem en zorg je ervoor dat hij voldoende humus, lucht en voeding bevat.

Rozen verkiezen een neutrale tot licht alkalische zuurtegraad (pH tussen 6,5 en 7,5) van de bodem. Rozen zijn kalkminnend; een voldoende hoeveelheid kalk in de bodem komt dus zeker van pas.

Rozen planten kan in principe het hele jaar door, zolang het niet vriest. Maar de ideale periode is in het najaar. De grond is dan nog vrij warm, waardoor de wortels zich meteen thuisvoelen. Ze hebben dan de hele winter de tijd om een sterk wortelstelsel te vormen, waardoor ze tegen de lente helemaal klaar zijn voor het groeiseizoen.  

Anderen lazen ook deze tuintips

Vind een verkooppunt bij je in de buurt

boog

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster