Onderhoud

Rozen snoeien en verzorgen: tips voor een sterke rozenstruik

Rozen verzorgen is niet alleen een ontspannende activiteit voor de tuinliefhebber, je krijgt er ook een stralende rozenstruik voor in de plaats, die je hele tuin opfleurt. Tenminste als je op de juiste manier te werk gaat. 
Ontdek hier hoe je rozen snoeit en verzorgt voor een sterke groei en uitbundige bloei. 

Kalk als levenselixir

Je rozen zullen het best groeien in een grond met een optimale pH of zuurtegraad (een pH tussen 6,5 en 7,5 is ideaal). Voldoende kalk in de bodem is dan ook een absolute vereiste. Zonder kalk hebben de wortels van rozen het moeilijk om voedingsstoffen uit de bodem op te nemen.

Geef je rozen daarom jaarlijks een voldoende dosis DCM Groen-Kalk®, een snel oplosbare korrelkalk, rijk aan magnesium. Dankzij zijn korrelvorm kan deze kalkmeststof gemakkelijk en proper worden gebruikt. DCM Groen-Kalk® verhoogt op een veilige manier de pH van de bodem waardoor de aanwezige voedingselementen optimaal kunnen worden opgenomen.

Een uitgebalanceerde voeding

De roos is een erg dankbare bloem, er is geen bloeiende plant die meer teruggeeft voor wat ze krijgt. De ontwikkeling van een bloeiende roos vraagt echter veel energie. Rozenstruiken zijn dan ook grote eters, die je haast nooit te veel voedsel kunt geven. DCM Meststof Rozen & Bloemen is een evenwichtige rozenvoeding met een lange werking. Strooi deze meststof een eerste keer in het voorjaar. Bemest je rozen dan nog een tweede keer na de eerste bloeiperiode. Zo hebben ze weer voldoende energie om tot in de herfst nieuwe knoppen te vormen.

DCM Meststof Rozen & Bloemen

Deze organisch-minerale meststof werd speciaal ontwikkeld om aan de behoeften van je rozenplanten te voldoen. Ze is rijk aan kalium voor intense bloemkleuren en sterke planten, het extra magnesium zorgt voor een diepgroene bladkleur. Omdat de voedingsstoffen in deze meststof nagenoeg niet uitspoelen, wordt het milieu niet belast en kan bovendien een lange werking van minstens 100 dagen worden gegarandeerd. Op die manier geniet je een gans seizoen lang van een schitterende bloei.

Verleng de bloei

Door de verwelkte bloemen steeds nauwgezet uit de struiken te verwijderen, kan je de bloei aanzienlijk verlengen. Verwelkte rozen wegsnijden doe je best boven het eerste vijftallig blad. Uit de knop in de oksel zal een nieuwe bloemstengel groeien. Op voorwaarde dat de struik voldoende voedingsstoffen uit de bodem kan opnemen.

Meer info vind je op deze website:

Kort samengevat

Geef je rozen jaarlijks een voldoende dosis DCM Groen-Kalk®, een snel oplosbare korrelkalk, rijk aan magnesium. Dankzij zijn korrelvorm kan deze kalkmeststof gemakkelijk en proper worden gebruikt.

DCM Meststof Rozen & Bloemen is een evenwichtige rozenvoeding met een lange werking. Deze organisch-minerale meststof werd speciaal ontwikkeld om aan de behoeften van je rozenplanten te voldoen. 

Strooi DCM Meststof Rozen & Bloemen een eerste keer in het voorjaar. Bemest je rozen dan nog een tweede keer na de eerste bloeiperiode. Zo hebben ze weer voldoende energie om tot in de herfst nieuwe knoppen te vormen.

Verwelkte rozen wegsnijden doe je best boven het eerste vijftallig blad. Uit de knop in de oksel zal een nieuwe bloemstengel groeien, op voorwaarde dat de struik voldoende voedingsstoffen uit de bodem kan opnemen.

Je snoeit een roos best wanneer ze in rustperiode verkeert, dus vanaf het vallen van het blad in de herfst tot het uitlopen van het blad in de lente. Snoeien tijdens vorstperiodes is uit den boze, omdat scheuten dan kunnen invriezen. 

Anderen lazen ook deze tuintips

Vind een verkooppunt bij je in de buurt

boog

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster