Behandelen

Voorkom aardappelziekte: behandel je aardappelen preventief

Patatjes uit eigen moestuin, de beste die er zijn! Maar om ze op het hoogtepunt van hun smakelijkheid te kunnen oogsten, is het jouw taak om ze in opperste gezondheid te houden. De aardappelziekte of -plaag afweren, hoort dan ook bij een goede basisverzorging van je aardappelen. En dat doe je best preventief, voor het te laat is.

Fytosol® Garden tegen aardappelziekte

Aardappelen zijn gevoelig voor de aardappelziekte Phytophthora, veroorzaakt door een schimmelachtig organisme dat knolrot, bruinverkleuring en afsterving veroorzaakt. Zou het niet jammer zijn om je hele oogst daaraan te verliezen, terwijl het perfect te voorkomen is?

DCM FytoSol® Garden is te vergelijken met een vaccin. Het imiteert een aanval op de plant doordat het verbindingen bevat die in de natuur voorkomen bij infectie met een schimmel. Hierdoor treden de natuurlijke afweermechanismen van de plant in werking en bouwt hij een sterke weerstand op tegen toekomstige infecties. Zo blijven je aardappelplanten kerngezond tot de oogst!

Toepassing van Fytosol® Garden: preventief en regelmatig

De behandeling met DCM FytoSol® Garden is preventief. Pas het dus toe op gezonde planten, voor er sporen zijn van ziekte.

Om je aardappelen gezond te houden is het belangrijk om hun zelfverdedigingsmechanisme goed te stimuleren. Behandel ze dus meerdere keren doorheen het groeiseizoen met DCM FytoSol® Garden. Start met drie opeenvolgende toepassingen, iedere 5 tot 7 dagen. Herhaal de behandeling daarna regelmatig, vooral tijdens de meest vochtige perioden, wanneer de ziektedruk het hoogst is.

Toepassingsperiode

J F M A M J J A S O N D
                       

Ook voor wortels en uien

DCM FytoSol® Garden voorkomt niet alleen ziektes bij je aardappelen, maar ook bij je wortels en uien. Die zijn gevoelig aan bladvlekkenziekte, eveneens veroorzaakt door schimmels. Behandel je wortel- en uiplanten op dezelfde manier als de aardappelplanten om ze een heel seizoen lang te beschermen.

Lees meer over het kweken van aardappelen in dit artikel.

Vind een verkooppunt bij je in de buurt

boog

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster