DCM INTRO® 2.0 bij het waterbeheer van grasvelden

DCM INTRO® 2.0, een innovatieve wetting agent, is specifiek ontwikkeld om droogtestress in grassportvelden, golfbanen en gazons te voorkomen en te verhelpen, en dit op een organische en duurzame manier.

Het succes van DCM INTRO® 2.0 ligt in de unieke samenstelling van het product, bestaande uit een hydrofoob (waterafstotend) en een hydrofiel (wateraantrekkend) deel. Bij toepassing bedekt DCM INTRO® 2.0 waterafstotende bodemdeeltjes met een uiterst dun wateraantrekkend laagje, wat resulteert in een efficiënte doorbreking van het waterafstotende karakter van de bodem.

INTRO® 2.0

DCM INTRO® 2.0 biedt volgende voordelen voor het waterbeheer van grasvelden:

 

INTRO® 2.0

Doorbreekt efficiënt en snel het waterafstotend karakter van de bodem:

DCM INTRO® 2.0 zorgt voor een snelle en gelijkmatige indringing van water in de toplaag van de bodem, waardoor verlies door verdamping en afvloeiing wordt geminimaliseerd.

INTRO® 2.0

Betere verdeling in het bodemprofiel:

Het product garandeert een brede en diepe werking, waardoor zowel de toplaag als ook de onderliggende grondlagen worden bevochtigd en het water niet langer uitsluitend wegloopt via voorkeurskanalen.

INTRO® 2.0

Waterbesparend:

DCM INTRO® 2.0 verbetert de benutting van de beregeningsinstallatie wat leidt tot een efficiënter gebruik.

INTRO® 2.0

Verlengde werkingsduur:

DCM INTRO® 2.0 maakt het mogelijk om de toepassing van het product met een lagere frequentie te herhalen.

Welke resultaten worden behaald?

  • Uniforme groei en egale graskleur: De graswortels hebben toegang tot meer beschikbaar water, wat resulteert in een uniforme groei en een glanzend groene graskleur.
  • Weerbaar grasbeheer: DCM INTRO® 2.0 vermindert groeistress en helpt de grasmat sterker te worden, waardoor deze beter bestand is tegen ziekten en betreding.
  • Minder snel schade en sneller herstel na droogtestress: DCM INTRO® 2.0 minimaliseert de schade aan de grasmat als gevolg van droogtestress. Dankzij de verbeterde waterindringing en -verdeling in het bodemprofiel kunnen de graswortels beter overleven tijdens droogteperiodes. Bovendien zorgt de efficiënte bevochtiging van de bodem na het aanbrengen van DCM INTRO® 2.0 voor een versneld herstel van de grasmat.

Wanneer en hoeveel gebruiken?

DCM INTRO® 2.0 wordt zowel preventief gebruikt, om droogtestress te voorkomen, als curatief om droogtestress aan te pakken. Het product is veilig voor gebruik op gras en kan worden toegepast op terreinen met zandige opbouw en hellende terreinen.

Preventief - Voorkomen van droogtestress
Standaardschema 100 ml/10 L/100 m²
In geval van een dikke viltlaag of een uiterst zandige toplaag, zeer arm aan organische stof 120 ml/10 L/100 m²
Aanleg gazon (voor de inzaai) 100 ml/10 L/100 m²
Curatief - Aanpak van droogtestress
Standaardschema 150 ml/10 L/100 m²
In geval van een dikke viltlaag of een uiterst zandige toplaag, zeer arm aan organische stof 180 ml/10 L/100 m²
INTRO® 2.0

Hoe gebruiken?

  1. Neem de benodigde hoeveelheid water en voeg DCM INTRO® 2.0 in de juiste hoeveelheid al roerend toe, tot DCM INTRO® 2.0 homogeen is opgelost in het water
  2. Verdeel deze oplossing gelijkmatig over het gras
  3. Beregen met ten minste 2 - 3 L water/m² om het product van het blad te spoelen en een goed contact met de bodem te verzekeren
  4. De behandeling om de 4-6 weken herhalen

Wenst u meer informatie of een concreet advies op maat van uw grasveld, dan brengen wij u graag in contact met onze grasspecialisten.

boog

Nieuwsbrief voor de professional

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol nieuwigheden en branchegerichte informatie?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster