DCM MIX 5: de optimale basisbemesting met lange werkingsduur

DCM MIX 5 is een organisch-minerale meststof NPK 10-4-8 + 3 MgO, samengesteld op basis van een brede waaier aan organische grondstoffen. De grondstoffen hebben een verschillende voedingswaarde en vrijstellingspatroon: het minerale deel zorgt voor een snelle start en het organische deel zorgt voor een lange werkingsduur tot 100 dagen.

Planten bemest met DCM MIX 5 hebben een mooie continue groei, zonder groeistilstand of groeipieken. Bovendien geeft deze meststof geen zoutschokken. Hierdoor wordt een optimale productie verkregen met sterke, aantrekkelijke planten. De formule is verrijkt met magnesium, zodat de planten mooi op kleur komen en blijven. DCM MIX 5 bevat eveneens 8% zwavel (SO3) en 5% calcium (CaO) voor een goede stikstofefficiëntie en sterke planten.

DCM MIX 5
DCM MIX 5

Meststof voor gewassen met snelle en continue groei

Ontdek het product
bodemleven

Voeding voor plant én bodem

Naast organische koolstof (C) als energiebron, is stikstof (N) een belangrijke voedingsstof voor het bodemleven. Deze organische stof wordt door het bodemleven omgezet in voeding (minerale elementen) en stabiele organische stof (humus).

De combinatie van stikstof en koolstof in de DCM meststof zorgt voor een sterke stimulans van het bodemleven. Onderzoek heeft aangetoond dat het bodemleven met een organische meststof van DCM bijna twee keer zo actief is dan wanneer alleen minerale meststoffen worden gebruikt. Een gevarieerd en actief bodemleven is dé garantie op een beter bodemevenwicht waarop ziektes minder vat kunnen krijgen. In deze omstandigheden zullen de wortels beter ontwikkelen en de teelt beter groeien.

Bewezen minder uitspoeling

In officiële proeven is aangetoond dat DCM meststoffen tot 4x minder uitspoelen dan 100% minerale meststoffen. Hierdoor worden geen nutriënten verspild en worden grond- en oppervlaktewater niet vervuild door uitspoeling van stikstof, fosfaat en kalium. Dit verhoogt de efficiëntie van de toegepaste hoeveelheid nutriënten voor een duurzaam beheer van uw teelt.

Voor elke toepassing de aangepaste korrelgrootte

DCM MIX 5 is beschikbaar in een aangepaste korrelgrootte voor elke toepassing: in korrel voor de volleveldstoepassing en in MINIGRAN® voor de rijbemesting.

Korrel

korrel detail

Vollevelds = breedwerpig

MINIGRAN® TECHNOLOGY

minigran detail

Rijbemesting = lagere dosis en betere verdeling

volleveldsbemesting
rijbemesting
rijbemesting
rijbemesting
boog

Nieuwsbrief voor de professional

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol nieuwigheden en branchegerichte informatie?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster