Onderhoud

Een mooi groen gazon, het hele jaar rond

Je gazon mooi groen krijgen en houden heeft soms heel wat voeten in de aarde. Het vraagt een specifiek en aangepast bemestingsschema.

Bij elke maaibeurt wordt het gras beschadigd en moet het zich herstellen maar ook de toenemende droge zomers of zware regenbuien vragen veel van je grasmat. Door je gazon drie keer per jaar te bemesten – in het voorjaar, in de zomer en in het najaar – zorg je voor voldoende energie voor een continue grasgroei, het hele jaar door.

Resultaat: een dichte, groene grasmat, waarin mos en onkruid nauwelijks kansen krijgen. Het is geen toeval dat je bijvoorbeeld zo goed als nooit mos ziet op goed bemeste sportvelden. Bemeste gazons zijn bovendien beter gewapend tegen ziektes en plagen.

Bemestingsschema

Maart - april: voorjaarsboost

Wanneer de lente in de lucht hangt, komt je gazon stilaan weer tot leven. Dat is het aangewezen moment voor een eerste bemesting! DCM Meststof Vital-Green Gazon is de perfecte kickstart voor je gazon, met extra magnesium voor een mooie, diepgroene kleur. Je merkt het resultaat al na een paar weken!

Bekijk product

Juni - juli: gezwind de zomer door

De zomer is het seizoen waarin je ten volle van je grasmat geniet. Maar tegelijk loert droogte om de hoek. Hou je gazon sterk, met een uitgekiende onderhoudsbemesting. DCM Meststof Vital-Green Gazon is een professionele formule, gebruikt door tuinaannemers op sportvelden die het hard te verduren krijgen.

Bekijk product

September: goed voorbereid de winter in

Voeding in het najaar bereidt je gazon voor op de gure wintermaanden, en wapent het tegen vorst en betreding. bevat extra kalium, voor een sterke grasmat, en minder kans op mos, kale plekken en onkruid.

Bekijk product

Winterkuur met kalk

Blijkt uit de analyse met de DCM Bodemanalyse Testkit dat je gazon extra kalk nodig heeft? Tussen half oktober tot half februari is de ideale periode voor een kuur met DCM Groen-Kalk®. In een zure bodem kan gras onvoldoende voedingsstoffen opnemen, én maak mos meer kans.

Bekijk product
gazonwijzer

DCM Gazon Wijzer

Is je grasmat gevoelig voor mos of onkruid, maai je met een robot- of mulchmaaier, of heeft het een herstelkuur nodig na een droogte, plaag of ziekte? Voor elk van deze situaties heb je een aangepaste gazonmeststof.

De DCM Gazon Wijzer geeft je persoonlijk bemestingsadvies voor het onderhoud van je gazon alsook voor het oplossen van mogelijke problemen. Doe de test en ontvang een bemestingsplan op maat. Voor een mooi, groen gazon een jaar rond.

Doe de test

Kort samengevat

Vanaf half oktober tot half februari met DCM Groen-Kalk®.

Bemest het gazon een eerste keer in maart of april met DCM Meststof Gazonstart.

Geef je gazon in juni of juli een onderhoudsbemesting met DCM Meststof Vital-Green Gazon.

Voed je gazon vanaf september nog een laatste keer met DCM Gazonmeststof Najaar, om het gras perfect voor te bereiden op de gure wintermaanden.

Anderen lazen ook deze tuintips

Vind een verkooppunt bij je in de buurt

boog

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster