Aanleg

Graszaad in verschillende soorten, afgestemd op de functie van jouw gazon

De functie van je gazon bepaalt de keuze van het graszaad. Een graszaadmengsel kiezen dat speciaal is afgestemd op jouw behoeften, is echt niet moeilijk meer. DCM biedt je een brede waaier aan gazontypes aan. 

Heeft jouw gazon een speciaal plaatsje in je tuin en moet het er prachtig uitzien, hou je van een mooi gazon dat toch de jaarlijkse zomerbarbecue probleemloos overleeft, krijgt je grasperk weinig licht, of heb je een droge, zanderige ondergrond? Dankzij het ruime assortiment graszaden van DCM vind je gemakkelijk het juiste mengsel voor het perfecte gazon in jouw tuin. 

Hoe herken je kwaliteitsgraszaad? 

Wil je een gezond en dicht gazon en wil je er vooral ook lang van genieten? Ga dan voor gazonzaad van hoge kwaliteit. Dit zorgt ook voor een mooier en steviger gazon op lange termijn en minder problemen bij het gazononderhoud.

DCM streeft permanent naar betere graszaadmengsels. Onze zaden selecteren we uit de allerbeste rassen. Onze graszaden zijn fijnbladige rassen van professionele kwaliteit voor een snelle kieming en een dicht gazon met een goede betredingstolerantie en minder kans op onkruid. Ze zijn aangepast aan elk bodemtype en klimaat, en bestand tegen extremere weersomstandigheden zoals langere droogtes of veel regen.

DCM Graszaad Speel & Sport

Op dit mooie en onverslijtbare speel-sportgazon van fijnbladige grassoorten kunnen je kinderen en huisdieren ongeremd spelen en stoeien. Omdat dit mengsel aan de hoogste kwaliteitseisen beantwoordt, behoudt de grasmat haar schoonheid. De gebruikte grassoorten zorgen er niet alleen voor dat je al kan zaaien bij 5°C, maar ook dat je gazon snel dichtgroeit, waardoor de kans op onkruid kleiner is. 

Bekijk product

DCM Graszaad Siergazon

Dit decoratief en stijlvol siergazon bestaat uit zeer fijne blaadjes, type Engels gazon. Door de fijne structuur van het gras zal een dichte grasmat ontstaan. Hierdoor verdraagt dit gazon probleemloos een normale betreding.

Bekijk product

DCM Graszaad Schaduw

Sterk, fijnbladig en weinig onderhoud, dat zijn de belangrijkste troeven van dit schaduwgazon. Speciaal samengesteld om probleemloos te groeien in de schaduw. Door talrijke ondergrondse uitlopers vormt dit graszaadmengsel een dichte zode en een sterke grasmat. Dit gazon groeit iets trager waardoor het minder maaibeurten vraagt. 

Bekijk product

DCM Graszaad Herstel

Dit graszaad kan worden gebruikt voor het herstellen van beschadigde plekken in je gazon en het doorzaaien na het verticuteren. Dit mengsel kiemt vlot waardoor je grasmat er weer als nieuw zal uitzien en dat al vanaf 5°C. Lelijke kale plekken die ontstaan zijn na het verwijderen van molshopen of het opruimen van een zwembadje, maar ook brandplekken van de barbecue zullen snel verdwijnen. Je gazon zal in geen tijd weer prachtig groen zijn.

Bekijk product

DCM Graszaad Droogte

Een mengeling van sterke, diep wortelende grassoorten die bestand zijn tegen hitte en droogte. Door de diepe beworteling is de behoefte aan water aanzienlijk kleiner. De grasmat groeit snel dicht, waardoor onkruiden minder kans maken. Dit mengsel is van topkwaliteit, en werd speciaal ontwikkeld voor droogtegevoelige zandgronden, hellingen en verhoogde tuinen. 

Bekijk product

De 2-in-1 graszadenlijn 

DCM heeft naast dit assortiment pure graszaadmengsels ook een 2-in-1 graszadenlijn. De 2-in-1 mengsels bestaan net als de ‘pure’ mengsels uit dezelfde kwaliteitszaden, maar bevatten bovendien een 100% organische startvoeding, die kan worden gebruikt in de biotuin. De startvoeding is rijk aan fosfor. Dit bevordert een snellere beworteling en dus de goede groei van een gezond, sterk gazon. 

Vind nog meer advies voor jouw gazon in dit artikel: Gazon aanleggen, onderhouden en herstellen

Kort samengevat

  • DCM Graszaad Speel & Sport voor speel- en sportgazon.
  • DCM Graszaad Siergazon voor een decoratief siergazon.
  • DCM Graszaad Schaduw voor gazons in de schaduw.
  • DCM Graszaad Herstel voor het herstellen van beschadigd gazon.
  • DCM Graszaad Droogte voor een gazon bestand tegen droogte en hitte. 

Anderen lazen ook deze tuintips

Vind een verkooppunt bij je in de buurt

boog

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster