Aanleg Onderhoud

Hosta’s planten: 4 stappen voor een geslaagde aanplant

De laatste jaren is de belangstelling voor hosta’s enorm toegenomen, en terecht. Hoewel hosta’s zeer fraaie bloemen hebben, zijn ze voornamelijk bekend om hun decoratieve bladeren. In de loop der jaren werden deze planten namelijk geselecteerd op de mooiste bladvormen en -kleuren. 
Ontdek hoe je de schoonheid van je hosta’s eer aandoet, door ze van bij de aanplant de juiste verzorging te geven.

Er zijn zoveel schitterende hosta’s voorhanden dat het moeilijk is om je een tuin zonder hosta’s voor te stellen. Ze doen het niet alleen goed als solitairs, maar ook in groepen van dezelfde of verschillende soorten. Ze ogen schitterend langs een pad, in een border, in een bostuin of aan de rand van een vijver en worden vaak ook gebruikt om in potten menig terras te versieren. Ook in de bloemsierkunst zijn de welgevormde bladeren niet meer weg te denken.

Hosta’s groeien het best op half beschaduwde plaatsen. Zorg voor een vochtige grond die veel humus en voeding bevat. Opdat de plant snel zou aanslaan en de jonge wortels zich optimaal zouden ontwikkelen, zijn een kruimelige grondstructuur, een goede verhouding tussen lucht en vocht in de bodem, een rijk microbieel leven en een gepaste basisbemesting noodzakelijk.

1

Graaf een plantgat dat ruim dubbel zo groot is als de wortelkluit.

2

Maak een mengsel van één deel uitgegraven grond met 2 delen DCM Vivimus® Heide, Rhodo & alle Zuurminnende Planten.

3

Bedek de bodem van het plantgat met een flinke laag van dit mengsel. Zet de hosta erop en vul verder aan met hetzelfde mengsel.

4

Druk de grond goed aan en geef een flinke hoeveelheid water.

DCM Vivimus® Heide, Rhodo & alle Zuurminnende Planten is een organische bodemverbeteraar die speciaal ontwikkeld is voor de aanplanting van hosta’s en bezit de volgende troeven:

  • hoog gehalte organisch materiaal
  • zorgt voor een humusrijke, luchtige grond met een goed waterhoudend vermogen
  • bevordert de activiteit van het bodemleven
  • zorgt voor een optimale wortelontwikkeling waardoor uw planten beter aanslaan

DCM Vivimus® Heide, Rhodo & alle Zuurminnende Planten kan ook als bodemverbeteraar gebruikt worden bij bestaande hosta’s. Door jaarlijks een laag van enkele centimeters DCM Vivimus® Heide, Rhodo & alle Zuurminnende Planten in de toplaag van de bodem te mengen behoudt de grond een optimale structuur en droogt hij minder snel uit.

Hosta’s stellen geen hoge eisen en vragen buiten een goed gevoede grond weinig onderhoud. Geef je hosta’s van zodra de bladeren ontluiken DCM Meststof Rhodo, Hortensia & Azalea. Deze organische meststof zorgt door haar speciale samenstelling, verrijkt met magnesium, voor een rustige en evenwichtige groei en compacte, stevige planten met decoratieve, intens gekleurde bladeren. Deze meststof is zeer rijk aan organische stof, een energiebron voor talrijke bodembacteriën. De organische stof wordt door het bodemleven omgezet in humus, die de structuur, de doorlaatbaarheid en het microbieel leven van de grond verbetert.

Dankzij de MINIGRAN® is DCM Meststof Rhodo, Hortensia & Azalea uiterst gebruiksvriendelijk:

  • perfect stofvrij strooibaar = volkomen geurloos en proper
  • geen visuele stofhinder op bladeren of bloemen
  • gelijkmatige verdeling = homogene groei

Tip

Hosta’s hebben vaak sterk te lijden van slakkenvraat. Om deze schade te voorkomen, strooi in het voorjaar DCM Lima-Shield® - Slakkenwal rond de hosta. Deze lavakorrels (0-3 mm) vormen een barrière voor de slakken. De scherpe korrels zijn een moeilijk te nemen hindernis.

Voor meer informatie over een mooie, gezonde siertuin, lees ook: Zelf een mooie tuin aanleggen? Zo begin je eraan!

Kort samengevat

DCM Vivimus® Heide, Rhodo & alle Zuurminnende Planten is een organische bodemverbeteraar die speciaal ontwikkeld is voor de aanplanting van hosta’s.

Geef je hosta’s van zodra de bladeren ontluiken DCM Meststof Rhodo, Hortensia & Azalea. Deze organische meststof zorgt door haar speciale samenstelling, verrijkt met magnesium, voor een rustige en evenwichtige groei en compacte, stevige planten met decoratieve, intens gekleurde bladeren.

Anderen lazen ook deze tuintips

Vind een verkooppunt bij je in de buurt

boog

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster