Aanleg Onderhoud

Bodemverbeteraar voor je gazon: 4 toepassingen voor een dichte, gezonde grasmat

Heeft het voorbije seizoen zijn tol geëist op je gazon, met kale plekken, vergeling en mos tot gevolg? Dan kan het wel een bodemverbeterende opkikker gebruiken. Of wil je een volledig nieuw gazon aanleggen? Ook dan helpt de bodemverbeteraar je op weg naar een frisgroene grasmat.

Ontdek vier toepassingen met de beste bodemverbeteraar voor gazon DCM Vivimus® Gazon om een dichte, gezonde grasmat te creëren.

1. Kale plekken herstellen

De beste remedie tegen kale plekken is een mengelingtoepassing van DCM Graszaad Riparo® Plus en de organische bodemverbeteraar DCM Vivimus® Gazon.

In een mum van tijd zullen er nieuwe grassprietjes verschijnen, zodat je snel weer geniet van een dichtbegroeid, groen gazon.

2. Molshopen of putten uitvlakken

Zitten er molshopen of andere oneffenheden in je gazon? Dan kan je ze makkelijk uitvlakken met DCM Vivimus® Gazon.

Kleine oneffenheden kan je verwijderen met behulp van een tuinwals. Molshopen verwijderen is prima te doen als het er maar enkele zijn. De gangen kan je weer opvullen met grond en vervolgens goed aanstampen.

3. Een totale make-over van je gazon

Gaat de schade verder dan enkele kale plekken? DCM Vivimus® Gazon en DCM Graszaad Riparo® Plus zijn ook perfect om het volledige grasoppervlak te herstellen.

Volg deze stappen voor een grasmat die er zo goed als nieuw uitziet:

4. Graszaad afdekken bij een nieuw ingezaaid gazon

Kies je ervoor om het gazon helemaal opnieuw aan te leggen? Dek de zaadjes dan af met een laagje DCM Vivimus® Gazon. Het bevordert de kieming, en voorkomt tegelijkertijd dat de zaadjes wegwaaien of door vogels weggepikt worden.

Volg deze stappen voor een succesvolle gazonaanleg:

Vind een verkooppunt bij u in de buurt

DCM Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!